Rózsás almás pite

Létrehozva: 2014. szeptember 28. | 2 Hozzászólás

Szeretnénk kirukkolni valami igazán finom és különleges házi süteménnyel. A nagymama készítette fahéj illatú almás pitét bizonyára mindenki ismeri. Most ezt a testet-lelket melengető gyönyörű almás pitét ajánljuk a figyelmetekbe. Az elkészítése egyszerű az eredmény pedig önmagáért beszél. Sok sikert Mindenkinek!

almás pite www.szeretnivalo.hu

A tészta hozzávalói : 12,5 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 10 dkg finomra őrölt mandula, 15 dkg finomliszt.

A tészta elkészítése : alaposan keverjük össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal, adjuk hozzá az egész tojást és az őrölt mandulát, majd fokozatosan a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, miután összeállt, nyomkodjuk bele a sütőformába kb. 2 centis peremet hagyva. Amíg a krém készül, a tésztát tegyük hideg helyre.

A töltelék hozzávalói : 4 dl tej, 1 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál finomliszt, 5-6 alma. Használhatunk töltelékként vaníliás pudingot is!

A krém elkészítése : egy edényben keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a narancshéjat. Adjuk hozzá a tojássárgáját és kevés tejet. Keverjük mindaddig, amíg sima nem lesz, végül adjuk hozzá a maradék tejet és a fehérbort. Forraljuk fel a krémet, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket simítsuk el a tésztán.

Az almákat anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, óvatosan kezdjük el körkörösen hámozni. Nem baj, ha az almacsíkok eltöredeznek a lényeg, hogy amikor a krémre helyezzük, rózsafejeket formáljunk belőlük. Az alma rózsákat felmelegített baracklekvárral kenjük át, majd előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük, amíg az almarózsák arany barnák nem lesznek.

Sok sikert és jó étvágyat Mindenkinek!)

Bauer Marthy

www.szeretnivalo.hu

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.