Anna Grand Hotel Balatonfüred

Létrehozva: 2015. június 23. | Anna Grand Hotel Balatonfüred bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Anna Grand Hotel

Balatonfüred lakberendezésTestet-lelket melengető szálloda.

Balaton északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el az Anna Grand Hotel Wine & Vital. A Balaton-part híres Tagore sétánya, gyönyörű növényekkel és virágokkal beültetetve csupán 100 méterre található a szállodától. A hoteltől pár lépésre pedig, már a Balaton parton sétálhatunk. Az északi oldalról a füredi kiserdő terül el, téli-nyári teniszpályákkal. De van itt még más is, amiért érdemes ide eljönni!

A több mint 200 éves, részben klasszicista stílusú épület Anna Grand Hotel 100 különböző nagy többségben elegáns klasszikus és modern stílusú szobája biztosítja vendégei kényelmét.

Balatonfüred lakberendezésAz 1200 m² wellness részlegen kellemes hőmérsékletű úszómedence, boros pezsgőfürdő, finn szauna, infra szauna, gőzkabin és lágyan masszírozó élménymedence várja a lazulni és felfrissülni vágyókat. Lazultunk, felfrissültünk, mert nincs zaj a medence körül, ha értitek, mire gondolok…

Úszómedence: 17 m x 6 m, mélység: 1,5 m Hőfok: 27 °C
Élménymedence: 22 m x 5 m, mélység: 90 cm, illetve 120 cm Hőfok: 34 °C
Élmény elemek: levegő fekpad, nyakzuhany, ülőlap-ülőpad pezsegtetés, gejzír
Jacuzzi hőfok: 35 °C

Balatonfüred lakberendezés

Hölgyeknek és Uraknak is érdemes kipróbálni a pezsgő borfürdőt! A selymes bőr nem csak esztétikailag vonzó. A bor jótékony élettani hatása a szervezetre, már évezredek óta bizonyított tény.

balatonfüred lakberendezés

Szépek lettünk kívül-belül!

Az 1,7 hektáron fekvő épületegyüttes területén hódolhatnak a Nordic Walking szerelmesei is.

A Nordic Walking vagy ski walking, magyarul északi gyaloglás, síjárás lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgás koordinációnkat.
A szálloda egész személyzete kedves, mosolygós. a vendég az első számukra,  ez teljesen természetes!És jött a megérdemelt, sok fogásos vacsora! Az éttermük az ínyencek igazi paradicsoma, gasztronómiai utazás a múltba és a jelenbe.

Balatonfüred lakberendezés

A séfek minden körülménynek, egyedi kívánságnak maximálisan megfelelnek! Bár, ha rajtam múlna az élelmiszerek beszerzésénél, igénybe venném a helyi termelőket. De ez részemről, csak egy szösszenet.

Érdemes megkóstolni a hotel cukrászdájában a reformkori receptek alapján készített házi süteményeket is.

Balatonfüred lakberendezés

Ha kíváncsiak vagytok a jó borokra, megkóstolhatjátok a Vivamus borkereskedés remek kínálatát. A Juhfark Magyarország egyik legősibb szőlőfajtájából készült boruk egyáltalán nem karcos, hanem illatos és selymes. Országos Syngenta Borversenyen 2008.-ban 375 nevezett bor közüi méltán lett aranyérmes a No1 Cuvée Cabenet Sauvignon-Merlot. Két világfajta házasításából készült, mélyvörös színű, testes bor. Erdei gyümölcsökre emlékeztető illat jellemzi. A vörös borok kedvelőinek is egy új élmény, mert Szekszárd és Villány borainak méltó vetélytársa.  Nagyon finom volt!)

Balatonfüred lakberendezés

Egy kis időutazás…

A hotel báltermében tartják az 1825. óta megrendezésre kerülő elegáns és méltán világhírű balatonfüredi Anna-bált. Balatonfüred, 2000 éves történelemmel és számos történelmi látnivalóval büszkélkedhet. Napjainkban rendkívül népszerű nyaralóhely kiváló földrajzi elhelyezkedésének, mediterrán klímájának, számos látnivalónak és a gazdag program lehetőségeknek köszönhetően.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották. Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal. Az Anna naphoz legközelebb eső szombaton rendezett balatonfüredi bálok, ahol a bálkirálynőt 1862 óta aranyalmával is jutalmazzák, hamar országos hírűvé lettek. A nemzeti öntudat zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott.

Balatonfüred lakberendezés

Történelmi neves személyiségek, mint Széchenyi István, Wesselényi Miklós, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Vörösmarty Mihály, Jókai Mór, Blaha Lujza is részt vettek a fényes mulatságokon egykor. A színhely előbb a Balaton étterem volt, 1957-től pedig a felújított egykori Kúrszalon, a mai Anna Grand Hotel.

A bál előtti pénteken rendezik meg a balatoni szívhalászatot, amelynek résztvevői kihalászhatják a tóból jövendőbelijük nevét. Erről a kedves szokásról, már Vörösmarty Mihály és Krúdy Gyula is megemlékezett. Akkoriban a tóra ladikokkal, csónakokkal kievező lányok fából készített kis szívecskéket hajítottak a hullámok közé, amelyekre egy-egy férfinevet írtak. A szívek közül minden lány kifogott egyet, és akinek a neve szerepelt rajta, az lett az első táncpartnere másnap a bálon.

Balatonfüred lakberendezés

A hagyományt néhány évvel ezelőtt újították fel, a lányok az 1891-ben épült Kelén gőzös fedélzetéről merítőhálóval foghatják ki ma is a szíveket!)

Megközelítés

GPS koordináták:

Recepció:
N46 57.363
E17 53.679

Garázs:
N46 57.384
E17 53.581

Ide elmennék

Szeretettel innen: Anna Grand Hotel Balatonfüred

Köszönjük Anna Grand Hotel

Bauer Marthy

190. Anna-bál 2015.07.25. Anna Grand Hotel

Balatonfüred lakberendezés


http://www.szeretnivalo.hu/kiemelt-szolgaltatasok/lakberendezes-mindenkine/

http://www.szeretnivalo.hu/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/szolgaltatasok/kerttervezes-kertepites-feng-shui-szerin/

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.