Minden második televíziós műsor a felújításra szoruló, lerobbant házak korszerűsítéséről szól. A jelenlegi ingatlanpiac kevésbé csábító ajánlatai és a világválság, ezeknek a műsoroknak nagy népszerűséget szerez. De mi a helyzet, ha Te szeretnél ma ingatlant felújítani?

Mindentudó luxus

Létrehozva: 2011. szeptember 11.

Hangulatos elegancia és lenyűgöző harmónia, így tudnám jellemezni a most következő otthont. Bizony, ez nem csupán egy ház! A modern építészet és az energiatudatos gondolkodás ma már megköveteli egy háztól, hogy ne csak szép és hangulatos legyen, hanem a lehető legkisebb költséggel tartsa fenn magát.

Tornácos ház átalakítása

Létrehozva: 2011. július 27.

Sokan szeretik a hagyományos parasztházak tornácos verandáit. Ki gondolta volna, hogy egy építészeti cég épp Kansas City-ben modernizálja a hagyományos designt. Ez a modern tornácos ház, már csak névrokona az eredetinek.

Korszerű tetőtér

Létrehozva: 2011. április 17.

Ha beépíted a tetőteret, már a tervezés korai fázisában olyan anyagokat válassz, amelyek megfelelőek a korszerű hőszigetelő rétegrendek kialakításához. Nem mindegy, hogy a befektetett pénzed kárba vész, vagy hosszútávon korszerű tetőtér szigetelést mondhatsz magadénak.

Napkollektor és a Napelem

Létrehozva: 2011. április 8.

A 80-as évek közepén ez a tóparti ház már átesett egy műszaki és esztétikai korszerűsítésen. Most megint sor került erre, hogy tükrözze tulajdonosa mai törekvéseit, miszerint a felhasználandó energia a ház működtetéséhez ingyen legyen.

Naplopó bútorok

Létrehozva: 2011. február 6.

Az alternatív energia és a bútortervezés, mostantól jó barátok. Nem csak az otthonunk és környezetünk esztétikáját növelik, hanem alternatív energiát termelnek. Az ipari tervezők felmérték annak szükségességét, hogy a természetes energiaforrások felhasználása, ma már fontos szempont a világon.

Falfűtés

Létrehozva: 2010. december 8.

A fűtés-technológia gyors fejlődése, és az épületek korszerűbb szigetelése lehetővé tették, hogy manapság 55°C-os vagy ennél is alacsonyabb hőmérsékletű vizet, használjanak házak megfelelő fűtéséhez, még rendkívül alacsony külső hőmérséklet esetén is.

Hőszivattyús rendszerek

Létrehozva: 2010. december 6.

A környezet tele van energiával. Egy hőszivattyúval a természetben rendelkezésre álló energia egy részét ki lehet nyerni, és mint fűtési energiát, vagy meleg víz készítésre fordítandó energiát felhasználni. Egy ilyen gazdaságos készülék alkalmazása, minden körülmények között ésszerű. A hőenergiát még -20 º C hőmérsékleten is ki tudja vonni a környezetből.

Kondenzációs kazán

Létrehozva: 2010. december 6.
kondenzacios-kazan-1

Egy családi házban alkalmazott hagyományos gázkazán ugyanis csak a fűtési szezon igen kis részében – gyakorlatilag alig néhány napig – üzemel teljes terheléssel, a fűtési szezon több, mint 80%-ában a tüzelő berendezés leterheltsége még az 50%-ot sem éri el!

Napkollektor

Létrehozva: 2010. december 5.

A napenergiát hasznosító fűtésrendszer a napkollektor közvetítésével a napfényt hővé átalakítja át. Az ilyen módon előállított hőt elsősorban a használati meleg víz hőmérsékletének növelésére hasznosítjuk. A napenergiát hasznosító fűtési rendszer megfelelő kialakítás mellett az az évi használati meleg vízszükséglet (HMV) energiaköltségének a 60-70%-a is megtakarítható.

A termikus burok

Létrehozva: 2010. december 5.

A korszerű otthon megvalósításához – legyen az új építésű vagy felújításra szoruló – a termikus burok elvén haladva fel kell térképezni a hiányosságokat. Ennek alapján és folyamatos ellenőrzés mellett, kerülnek sorra a munkafolyamatok.

Dryvit Hőszigetelés

Létrehozva: 2010. december 5.

Elgondolkodtató, hogy egy magyar háztartás körülbelül háromszor annyi energiát használ fel egy ugyanakkora lakás fűtéséhez, mint egy osztrák. Elég, ha csak a rosszul szigetelt épületeinkre, huzatos ablakainkra, szabályozatlan fűtési rendszereinkre,valamint elöregedett kazánjainkra gondolunk.

Futurisztikus Japán terv

Létrehozva: 2010. október 26.

A legújabb építőkocka a házépítésben. Negyedik generációs építőanyag International Dome House Inc. vállalat szerint a polisztirol. Szuper szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, amik megakadályozzák a felesleges hő veszteséget, így rendkívül energiatakarékosak.