Modern kertépítés I.

Létrehozva: 2017. április 27.

A modern kertépítés úgy, mint a modern építészet és lakberendezés, követi a letisztult, egyszerű vonalvezetést. A modern kert legjellemzőbb ismertetőjegyei a geometrikus formák, négyzet, téglalap, háromszögek vagy a kör alkalmazása a terek felosztásában.

Tavaszi kerti munkák 5 lépésben

Létrehozva: 2017. március 2.

Amint elolvadt a hó, az ember kíváncsi lesz a kertjére, és kimegy egy kicsit körülnézni. Hát igen, itt az ideje egy jó kis tavaszi kerti takarításnak!

Minidg zöld kert – Öntöző rendszerek

Létrehozva: 2017. február 18.

Általános igénnyé vált, hogy az újonnan épülő kertekbe automata öntözőrendszert telepítsünk. Tesszük ezt azért, hogy a beültetett növények és a gyepszőnyeg megeredjenek és fejlődésnek induljanak. Meg azért is, hogy a sok munkával kialakított szép új kert fenntartása, ne váljon monoton kötelességgé a mindennapi rohanásban.

Úttörő a modern kertépítésben

Létrehozva: 2015. március 1.

Az ősidők óta ismert 5000 éves gyógymód a talp bizonyos pontjainak stimulálása, masszírozása gyógyítja a szervezetet, csillapítja a fájdalmat, és az egész testet jobb energiaáramlással látja el. Ma a természetes gyógyulás újra felfedezésének korában ismét nagy érdeklődés övezi a természetgyógyászat egyik legkomolyabb ágát, a talpreflexológiát.

Kecses mint egy pillangó

Létrehozva: 2013. október 16.

Az Orchideák otthoni tartásáról, gondozásáról keveset tudunk, de sokszor még maguk az eladók sincsenek evvel tisztában. A világon több mint 30 000 orchidea fáj él, de ebből lakásban tartásra, csak néhány száz alkalmas.

Üdvözlet Hollandiából

Létrehozva: 2013. április 7.

A tulipános képeket nézegetve, Hollandia jut az eszünkbe, a tulipánmezők és a szélmalmok hazájából. A Tulipán azonban nem őshonos ezen a tájon. Hogyan lett mégis, holland a tulipán? Persze most azt gondolhatnátok, hogy biztosan tőlünk származik az első hagyma, de a tulipán őshazáját sajnos, távolabb kell keresnünk.

Mit ültess a balkonládába?

Létrehozva: 2013. március 2.

A kertészetekben már egy hónapja tart a szezon és megérkeztek az új növények is, érdemes hát szétnézni közöttük. A színes virágok mindig jó hatással vannak érzékeinkre, és valljuk be, jól esik díszítgetni a teraszt. A feng shui a különböző életterületekhez más-más színeket és formákat javasol, ezért fontoljuk meg, hova, milyen virágokat választunk.

Spanyol kerti bútor

Létrehozva: 2011. június 13.

Ha unod már a szokványos kerti bútor kínálatot a barkács áruházakból, akkor nézd meg, milyen az igazi modern Spanyol kerti bútor, ami minden kertbe illik. Egy temperamentumos, de romantikus lelkületű spanyol tervező Patricia Urquiola alkotta meg ezt a kerti bútor kollekciót.

Grillsütő virágzás

Létrehozva: 2011. április 28.

Az olasz tervező, Mario Bellini munkái a Modern Art Museum New York-ban állandó kiállításon láthatóak, most az Onfalos cégnek tervezett gyönyörű és praktikus BBQ grillsütőket.

Teljes erő bedobással

Létrehozva: 2011. április 7.

Itt a tavasz napsütéssel és teljes erővel indul a kert szezon. Egyes növények a szemünk láttára, akár több métert is képesek fejlődni, vagy a virágaikat ontják számlálhatatlanul, hogy minden évben elkápráztassanak bennünket kerti varázslattal.

Kerti vityilló show

Létrehozva: 2011. április 2.

Amikor eladó ház vagy telek kerül a látókörödbe és megnéztél már százat is talán, de az egyiknél, ami éppen megfelelő lett volna az elvárásaidnak, ott volt egy csúfos kerti vityilló. Amit, szíved szerint azonnal lebontanál, gondolkodj el egy pillanatra.

Startolnak a konyhai fűszernövények

Létrehozva: 2011. március 30.

A Fűszernövények termesztése nagyon egyszerű. Kevés helyet foglalnak, és nem igényelnek túl sok energiát sem. Az eredmény viszont kimondottan finom, hiszen 1-2 csokor zöldfűszer, miden ételt feldob frissességgel. A zöldfűszerek nagyon egészségesek és nem utolsó sorban, rendkívül dekoratívak!

Hosszú Wellness hétvége az otthonodban

Létrehozva: 2011. március 16.

Az otthonunk nem a bejárati ajtónál, hanem már a kertkapunál kezdődik. Az első impulzusok már itt érnek bennünket. A házunk és a kertünk egységes arculatot kell, hogy tükrözzön, hiszen akkor lesz meg, az áhított harmónia a környezetünkben. Tavasztól késő őszig, második nappalinkká válik a kertünk.

Nicolas Cage kollekciójából

Létrehozva: 2011. január 30.

Nicolas Cage híres az ingatlanok iránti szeretetéről. Ennek az ingatlannak a piaci értéke 35 millió dollár volt. Az eladási licit 10,4 millió dollárral kezdődött. Nincs adat arról, mennyiért kelt el a luxus ház, és ki az új tulajdonosa.

Modern Kertépítés IV.

Létrehozva: 2011. január 30.

Minden kert, a tulajdonosa személyiségét kell, hogy tükrözze, és nem a kertészét. Ez a modern kertépítésnél, sincs másképp. Abban az esetben tud, ez a kívánalom megvalósulni, ha a kerttervező, kertépítő tisztában van a tulajdonosok valós igényeivel, és a modern kertépítés stílus jegyeivel.

Modern kertépítés III.

Létrehozva: 2011. január 23.
modern kert

Egy modern kert nemcsak egységes arculatot tükröz, hanem tulajdonosa törekvéseit is. Visszafogott elegancia, praktikusság és használhatóság, nagyon fontos jellemzői a modern kertépítésnek. A nemes, időtálló anyagok használata, szinte kötelező.

Iroda a kertben

Létrehozva: 2011. január 12.

Ha unod már az íróasztalodat a házban vagy az irodában, itt a megoldás, ha dolgozni, összpontosítani vagy csak elbújni akarsz egy kicsit. Bármilyen kerti ötlet, ami eltér a szokványostól megvalósítható a modern kertépítésben. Egy dologra kell ügyelni, hogy a kerti környezet, legyen rendezett és homogén.

Modern kertépítés II.

Létrehozva: 2011. január 12.

Egy kertépítés innovatív kivitelezése, a harmónia és az egyensúly megtalálása, minden ingatlan esetében más. A kert építése nem kisebb feladat egy ház lakberendezésénél. Sok érdekes ötlettől vezérelve, vagy akár egy életcél lehet, az alapja a megvalósításnak.

Medence extra kivitelben

Létrehozva: 2010. október 26.

Ha medencéd van a kertben, vagy akár a házban, ötletes üvegmozaik mintákkal érdemes díszítened. Ma már szép számmal akadnak hazai forgalmazók is. Az üvegmozaik csempe felrakása igaz, nem igényel speciális szaktudást, de kellő odafigyelést és türelmet igen.

Kerti varázslat

Létrehozva: 2010. október 13.
Kerti bútor természetes anyagból

Amiről a pázsitod és a kerted, szívesen fecsegnének, Patricia Urquiola által tervezett elegánsan újragondolt kerti bútor. A Crinoline Collection, érzéki mintát olvaszt össze, divatos formával. A bútorok természetes anyagból készülnek, érdekes alakjukkal vonzzák a reflektorfényt.