Mediterrán stílusú konyha

Létrehozva: 2017. február 12. | 5 hozzászólás

A Mediterrán vidék hangulata különleges és egyedi, eszünkbe juttatja a nyári pihenést, és a nyugalmat. Talán éppen ezért éli fénykorát hazánkban a mediterrán stílus az építészetben és a lakberendezésben egyaránt.

Mediterrán konyhánkba mindenképpen tömör fa konyhabútort válasszunk, ami lehet dió, kőris, tölgy vagy cseresznyefa. Még rusztikusabb a hatás, ha az ajtók antikoltak. Kizárólag természetes anyagokat használjunk a burkolatoknál. Ami lehet mozaik burkolat, mészkő, természetes kövek, pala, Travertin. A mediterrán stílus főbb jellemzői az erősen strukturált felületek és a foltosra kopott, repedezett, patinás földszínek használata a falakon. Ezt antikoló festéssel érhetjük el. Mediterrán stílusban meghatározó elem a kürtős páraelszívó, ami készülhet festett felülettel, fémlemezből, terméskőborítással, vagy műkőből. Ma már mindegyik konyhagép gyártónak létezik, rusztikus stílusú sütője és páraelszívója. A mosogatógépek közül jobb, ha belső kezelőpaneleset választunk, ami nem látszik a konyhabútorban. A többi gép esetében mikró sütő, beépíthető kávéfőző, ha nincs rusztikus kivitelű, akkor sötét színű konyhabútor esetén a legjobb, ha a fekete szín mellett döntünk.

Ha stílusosak akarunk maradni, akkor mindenképp figyeljünk a kiegészítőkre is. Válasszunk rusztikus kerámia fűszertartókat, tálakat, vázákat és étkészletet. Díszíthetjük a teret örökölt vagy bolhapiacon beszerzett tárgyakkal, régi vasalókkal, mozsarakkal, kávédarálókkal.

A mediterrán otthon jellemzője az egyszerűség, funkcionalitás, kényelem és a harmónia.

A mediterrán stílus ismertetőjegyei a rusztikus falfelületek, gerendák, oszlopok, boltívek, falfülkék, zsalugáteres nyílászárók, épített konyhák, nyitott égésterű kandallók. Terméskő vagy mozaik burkolatok, faragott domborművek, terrakotta vázák és virágtartók díszítik a belső tereket. Kizárólag természetes anyagok használnak. Fontos szerepet kap a kert vagy a belső udvar, ahol sok-sok virágzó növényt helyeznek el.

Ha még többre vagy kíváncsi keress meg bennünket konyhabútor az erősségünk!

Bauer Marthy Design Stúdió

http://www.szeretnivalo.hu/

http://www.szeretnivalo.hu/szenvedelyunk-konyha/szenvedelyunk-konyhabutor/

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.