Bővül az Étlapunk.
Kezdjük mindjárt egy egészséges, friss tavaszi olasz étellel, aminek az elkészítése rendkívül egyszerű.
Csirkebecsinált fehér mártással, zöldborsóval és sárgarépával.

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra.
A csirke darabokat néhány evőkanál olíva olajon egy magas falú serpenyőben pirítsuk meg, majd szedjük ki egy tányérra. A póréhagymát és a fokhagymát tegyük a forró serpenyőbe és öntsük fel csirke húslevessel. Adjuk hozzá a vajat és a lisztet és keverjük el. Tegyük vissza az elősütött csirke darabokat, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fehér bort. Sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le egy fedővel és tegyük a sütőbe 45 percre.
Attól függően, hogy milyen nagy a sárgarépa az utolsó 20 percben tegyük a serpenyőbe a húsok mellé. A borsót, sós vízben 5 percig főzzük. Közvetlenül a tálalás előtt adjuk az ételhez a tejszínnel és a petrezselyemmel együtt. |
|
Bevásárló lista 4 személyre
1 egész csirke 8 darabra vágva
olívaolaj
1 póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
75 g vaj
50 g liszt
néhány szál kakukkfű
1 pohár fehér bor
1 csésze csirke húsleves
1 csokor új sárgarépa
1kg zöldborsó
só és bors
3 púpozott evőkanál főző tejszín
1 csokor petrezselyem |
|
Tipp!
Ha szeretnél adni az ételhez köretet is, tészta, új krumpli vagy a krumpli püré jó illik hozzá!
Jó étvágyat kívánunk! |