Egészséges Tavaszi Recept

Létrehozva: 2011. április 14. | Egészséges Tavaszi Recept bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bővül az Étlapunk.

Kezdjük mindjárt egy egészséges, friss tavaszi olasz étellel, aminek az elkészítése rendkívül egyszerű.

Csirkebecsinált fehér mártással, zöldborsóval és sárgarépával.

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra.

A csirke darabokat néhány evőkanál olíva olajon egy magas falú serpenyőben pirítsuk meg, majd szedjük ki egy tányérra. A póréhagymát és a fokhagymát tegyük a forró serpenyőbe és öntsük fel csirke húslevessel. Adjuk hozzá a vajat és a lisztet és keverjük el. Tegyük vissza az elősütött csirke darabokat, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fehér bort. Sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le egy fedővel és tegyük a sütőbe 45 percre.

Attól függően, hogy milyen nagy a sárgarépa az utolsó 20 percben tegyük a serpenyőbe a húsok mellé. A borsót, sós vízben 5 percig főzzük. Közvetlenül a tálalás előtt adjuk az ételhez a tejszínnel és a petrezselyemmel együtt.

Bevásárló lista 4 személyre

1 egész csirke 8 darabra vágva
olívaolaj
1 póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
75 g vaj
50 g liszt
néhány szál kakukkfű
1 pohár fehér bor
1 csésze csirke húsleves
1 csokor új sárgarépa
1kg zöldborsó
só és bors
3 púpozott evőkanál főző tejszín
1 csokor petrezselyem

Tipp!

Ha szeretnél adni az ételhez köretet is, tészta, új krumpli vagy a krumpli püré jó illik hozzá!

Jó étvágyat kívánunk!

Comments are closed.