Egyre pirosabb a cseresznye, gondoltam megleplek benneteket egy bevált recepttel, mert a házi süteménynek nincsen párja. Ha váratlan vendégek érkeznek, vagy szeretnél örömöt okozni a családnak vagy a barátoknak, ne hagyd ki a repertoárodból. Az ínycsiklandozó illat, ami a sütőből árad majd, belengi az egész otthonodat és már akkor begyűjtheted az elismeréseket, hát még, ha megkóstolják…
Nagyon egyszerű és gyors házi sütemény recept, csak a cseresznyemagozással kell, egy kicsit bíbelődni, de megéri. Ha szeretitek az édességet és van elég nagy sütő tepsid hozzá, javaslom, hogy dupla adagot készítsd, mert pillanatok alatt elfogy.

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Robotgéppel a cukrot a tojásokat és a margarint, keverd össze. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva adagold a masszához. Öntsd a tésztát egy kivajazott lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe és szórd bele a kimagozott cseresznyét. Tedd a sütőbe, és süsd körülbelül 20-30 percig. Ne nyitogasd a sütő ajtaját, csak ha látod, hogy a teteje már arany barnára pirult. Tűpróbával győződj meg róla, hogy a sütemény teljesen megsült.
Ha dupla adagot készítesz, ne felejtsd el, hogy a sütési idő is hosszabb.
|
|
Bevásárló lista 4 személyre
20 dkg cukor
15 dkg Rama margarin
2 tojás
25 dkg liszt
1 sütőpor
1,5 dl tej
Kimagozott cseresznye
(lehet bármilyen szezonális gyümölccsel is) |
|
Tipp!
Ha turbózni akarod az élvezeteket, kínálj mellé vanília fagyit! 🙂
Jó étvágyat kívánunk!
|