Házi cseresznyés pite

Létrehozva: 2017. május 29. | 3 hozzászólás

Egyre pirosabb a cseresznye, gondoltam megleplek benneteket egy bevált recepttel, mert a házi süteménynek nincsen párja. Ha váratlan vendégek érkeznek, vagy szeretnél örömöt okozni a családnak vagy a barátoknak, ne hagyd ki a repertoárodból. Az ínycsiklandozó illat, ami a sütőből árad majd, belengi az egész otthonodat és már akkor begyűjtheted az elismeréseket, hát még, ha megkóstolják…

Nagyon egyszerű és gyors házi sütemény recept, csak a cseresznyemagozással kell, egy kicsit bíbelődni, de megéri. Ha szeretitek az édességet és van elég nagy sütő tepsid hozzá, javaslom, hogy dupla adagot készítsd, mert pillanatok alatt elfogy.

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Robotgéppel a cukrot a tojásokat és a margarint, keverd össze. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva adagold a masszához. Öntsd a tésztát egy kivajazott lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe és szórd bele a kimagozott cseresznyét. Tedd a sütőbe, és süsd körülbelül 20-30 percig. Ne nyitogasd a sütő ajtaját, csak ha látod, hogy a teteje már arany barnára pirult. Tűpróbával győződj meg róla, hogy a sütemény teljesen megsült.

Ha dupla adagot készítesz, ne felejtsd el, hogy a sütési idő is hosszabb.

Bevásárló lista 4 személyre

20 dkg cukor

15 dkg Rama margarin

2 tojás

25 dkg liszt

1 sütőpor

1,5 dl tej

Kimagozott cseresznye

(lehet bármilyen szezonális gyümölccsel is)

Tipp!

Ha turbózni akarod az élvezeteket, kínálj mellé vanília fagyit! 🙂

Jó étvágyat kívánunk!

Comments are closed.