
Mélyen Olaszország szívében Toszkánában található egy igazi gyöngyszem, Castello di Casole. A gyönyörű szálloda étterme, a finom ételeiről is híres. Most bemutatunk nektek egy igazi olasz desszertet, ahogyan itt készítik a toszkán séfek.
Ez az édes desszert, tulajdonképpen vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek jó minőségű tejszínből. Amilyen egyszerű az elkészítése, olyan finom is, így dupla lesz az öröm. Fagylalt helyett, a nyári esték sztárja lehet, grill vacsorák záró akkordjaként. Ebben az olasz édességben az a nagyszerű, hogy ha betartjuk a receptben leírtakat, szinte biztos, hogy remek lesz az eredmény. Arról nem is beszélve, mivel hűtést igényel, a grill parti előtti napon, előre is elkészíthető.
Panna Cotta csokoládé és eper öntettel

Elkészítés
Tedd a zselatint egy kis tál vízbe. Amíg, a zselatin megpuhul, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát lassú tűzön kevergetve melegítsd fel, amíg a cukor fel nem oldódik. Vedd le a tűzről, add hozzá a zselatint és jól keverd össze. Öntsd a keveréket formákba és tedd hideg helyre, legalább 8 órára.
Csokoládé öntet
Keverd össze a csokoládét és a vajat gőz fölött. Lassan add hozzá a tejet, és folyamatosan keverd, amíg sima nem lesz. Csak közvetlenül a tálalás előtt öntsd a panna cottára.
Eper öntet
Az epret öntsd egy fazékba, bot mixerrel kicsit törd össze, majd adj hozzá egy kevés mézet, folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzd. Hagyd egy kicsit hűlni és langyosan kínáld a panna cotta mellé.

|
|
Bevásárló lista
1 liter tejszín
4 evőkanál cukor
1 vanília rúd
4 kis lap zselatin
Csokoládé öntet:
20 dkg csokoládé, apróra vágva
15 g vaj
1,5 csésze tej
Eper öntet:
50 dkg eper
méz, ízlés szerint |
|
Tipp!
Hogy ne csak finom, de szép is maradjon a desszerted. Tedd a tálkákat körülbelül 6 másodpercre meleg vízbe. Egy vékony, éles késsel lazítsd meg a belső széleit. Óvatosan borítsd ki egy szép tányérra és öntsd rá a csokoládé vagy az eper öntetet.
Szép Napot!
|