Színterápia 2. rész

Létrehozva: 2011. március 28. | Színterápia 2. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Narancssárga szín és a Szex csakra

A szex csakra a párkapcsolattal, szexualitással, kreativitással, táplálkozással és a fizikai erőnléttel van kapcsolatban. A női és férfi identitás azok a területek, amelyeket ezen a síkon kell megoldanunk. Ahogy minden csakránál, itt is fel kell oldani a régi félelmeket. A párkapcsolati problémák széles köre tartozik ehhez a csakrához. Mint a közeledés vagy távolságtartás, az odaadás és a dominancia téma köre.

A színterápia egy olyan holisztikus gyógyítás, amit több ezer éve használnak a világon, testi és érzelmi problémák megoldására. Az Ayurveda 5 000 éves tudománya szerint, minden színnek gyógyító energiái vannak. A színterápiai technikák használatával, amikor az otthonodat vagy az irodádat díszíted, a természetes energiák gyógyítanak.

Ebben a cikkben, mélyebb bepillantást nyerhetsz, a narancssárga szín használatának gyógyító terápiájába. A narancssárga a színterápiában egyszerre kezeli a testet és a lelket egyaránt.

A szex csakra a köldök és a nemi szervek között helyezkedik el.

A petefészek, petevezeték, méh, hüvely, herék, here vezeték, hímvessző, vese, és a testfolyadékok megfelelő működésében van szerepe.

A szex csakra a gyökér csakrával együtt, felelős az emberi szexualitás örömeiért és problémáiért is.

A női és férfi polaritás és párkapcsolataink nemcsak a másik nem, hanem saját magunk megismerését is szolgálják.

A szakrális szex csakra

A szex csakra a narancsszínnel van kapcsolatban. A keringést és az anyagcserét is szabályozza.

A szín terapeuták narancs színt használnak, ha depressziót, vese vagy tüdő problémákat kezelnek. Ez a szín jótékony hatással van, a légzőszervekre, lépre, hasnyálmirigyre és rendkívül jó emésztés javító. A szex csakra szabályozza testünk folyadék háztartását is, amely a Hold befolyása alatt áll.

A szex csakra, segíthet a reproduktív nehézségeket enyhíteni.

A szex csakra alulműködése esetén fellépő problémák közismertek. A féltékenység, a megtartás problémája, a szabadság és a kötöttség harca, az érzelmi viharok és szenvedélyek kérdése. A fajfenntartó ösztön és a szexuális impulzusok, erotikus képzetek, szerelmi átélések és izgalmi állapotok helye ez.

A szívtájéki szorító érzések, egyik fő oka a negatív szexuális energia, szívtájékon való felhalmozódása.

Normális működés esetén, teljesen át tudjuk adni magunkat az energia szabad áramlásának. Párkapcsolatunk kiegyensúlyozott és örömteli.

Személyiségünk minden motivációja innen eredeztethető a kapcsolatunkban és a kreativitásunkban egyaránt. Ami maximálisan kihat a munkánkra és az egész kisugárzásunkra.

A narancssárga szín negatív hatásai.

A narancsszín nagy mennyiségben okozhat, fáradtságot, pesszimizmus vagy egyszerűen, zavaró lehet. A kékek és a zöldek, jól egyensúlyozzák a hatást.

Tipp!

Ha a narancssárga színnel díszítesz! Pszichológiai hatásai a narancsszínnek, örömet és boldogságot aktivizál, fokozza a koncentrációt, kreativitást és energiát serkent. Az érzelmi stabilitást növeli és segít a szocializálódásban.

Comments are closed.