Színterápia 3. rész

Létrehozva: 2011. április 5. | Színterápia 3. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sárga szín és a Solar Plexus Napfonat csakra

A színterápia egy olyan holisztikus gyógyítás, amit több ezer éve használnak a világon, testi és érzelmi problémák megoldására. Az Ayurveda 5 000 éves tudománya szerint, minden színnek gyógyító energiái vannak. A színterápiai technikák használatával, amikor az otthonodat vagy az irodádat díszíted, a természetes energiák gyógyítanak.

Ebben a cikkben, mélyebb bepillantást nyerhetsz, a sárga szín használatának gyógyító terápiájába. A sárga a színterápiában egyszerre kezeli a testet és a lelket egyaránt.

Ha az első három cikkünket olvastad a csakrákkal kapcsolatban, mostanra már biztosan tudod, hogy Energia rendszerünk a csakráink működése által, egymásra épül. Ha nem olvastad még és szeretnél tájékozott lenni a témában, kérlek, vess rájuk egy pillantást.

Mi a Színterápia? Színterápia 1. rész Színterápia 2. rész Színterápia 4. rész Színterápia 5. rész Színterápia 6. rész Színterápia 7. rész

Az alsó három csakra, gyökér csakra, szex csakra és a napfonat csakra, az aura réteg a fizikai világban létező energiarendszerek, amelyek szoros kapcsolatban vannak a látható fizikai testünkkel.

A Napfonat csakra a szegycsont alatt, a testünk közepén található. Harmadik csakránkon, a napfonat csakrán, aktív kapcsolatba kerülünk a világ dolgaival, embertársainkkal, és érzelmi energiákat sugárzunk ki a külvilág felé. Ez az energiaközpont befolyásolja az emberi kapcsolatainkat. A mások iránt érzett szimpátiánkat vagy ellenszenvünket. Az alsó csakrák életösztönei, vágyai, érzései itt kelnek osztályozásra, itt dolgozzuk fel őket.

Ekkor átalakulnak magasabb energiákká, mielőtt a felsőbb csakrák energiáival együtt, életünk tudatos alakításában vennének részt. A testünk szintjén ezt a feladatot a máj végzi el. Az emésztőrendszerrel együttműködve mintegy elemzi a felvett táplálékot, elválasztja az emészthető anyagokat az emészthetetlentől, az előbbieket beépíti a szervezetbe, megfelelően átalakítva ezeket.

A sárga egy meleg, fényes szín. Ez a szín, a hasi idegközponttal van kapcsolatban. Alulműködése esetében befelé fordulóvá és aggodalmaskodóvá válhatunk. A sárga szín bizalomépítő és felemelő a testnek és a szellemnek. Az érzelmekre is pozitív hatással van. Ez a szín javítja a koncentrációt és szellemi tevékenységekre serkent. A depressziót enyhíti és a tanulási képességeket növeli. A nap melegét érezzük egy sárga színű helységben. Boldogságot, nevetést és energiát termel. Mentálisan erősíti az együttműködést a családban, társaságban és a barátok között. Nyitottá tesz.

A nap sárga a frissesség és az öröm színe. Legyünk óvatosak az árnyalatok kiválasztásánál és nem mindegy, milyen kombinációban használjuk. A tompa, fáradt színekkel bánjunk csínján, mert borús érzetet keltenek.

Mit érzel, ha a Napfonat csakrád alul vagy felül működik?

  • Gyakran elveszíted az érzelmeid feletti kontrollt.
  • Nehezedre esik átvinni az akaratodat, nehezen viseled a kritikát.
  • Hajlamos vagy a félelemre, rémálmokkal és alvászavarokkal küzdesz.
  • A hasad gyakran kemény és görcsös.
  • A megterhelések és a stressz mind a gyomrodra mennek.
  • Rendszeresen emésztési problémákkal és gyomorfájással küzdesz.
  • Egyensúly zavaraid és étkezési problémáid vannak.

A Napfonat csakra alulműködéskor, fizikai és szellemi aktivitásunk is alábbhagy. Határozatlanságunkban nem tudunk dönteni. Érdektelenségünk ahhoz vezet, hogy nem tudjuk elérni a számunkra fontos dolgokat.

A napfonat csakra túlműködésekor agresszívvé válhatunk, elnyomunk másokat és túlságosan domináló szerepet veszünk fel munkákban, vagy kapcsolatainkban.

Amit színterápiáról most meg tudsz, nem orvosi tanács! Ez az ősi tapasztalat, sokkal bonyolultabb rendszer, úgy hogy azt gondolom, az elmélet összefüggéseit hosszasabb tanulmányok előzhetik meg. Ha komolyabb probléma előtt állsz, inkább kérd ki szakember véleményét.

A Színterápia gyógyításban, sárgát használnak még fejfájás, bőrproblémák, reuma, bénulás és gyomorrontás kezelésében. A túlságosan sok sárga a hiperaktivitást felerősíti. Egyensúlyozd a kék szín árnyalataival.

A Solar Plexus azaz Napfonat csakra, a nap erejének, melegének, fényének felel meg. Ha megnyitjuk magunkat a nap sugarainak, ezek a tulajdonságok élővé válnak bennünk. Egy napsütötte táj, az érett napraforgó, repce vagy kukoricaföld a melegséget, a napfénnyel teli erőt idézi fel bennünk. Ha a harmadik csakránk nyitott, boldognak, feltöltődöttnek érezzük magunkat. Ellenkező esetben, ha a napfonat csakra működésében zavar vagy zárlat van, kedvetlenek, kiegyensúlyozatlanok vagyunk. Ezt az érzést, csekély mértékben, akkor is megtapasztalhatod, amikor kevés a napfény, hosszú volt a tél vagy több napig borús az idő.

A sárga szín használata ajánlott előtérben, nappali szobában vagy társadalmi helységekben, iskolában, óvodában, mert ez egy nagyon üdvözlő szín.

Comments are closed.