Színterápia 7. rész

Létrehozva: 2011. május 2. | Színterápia 7. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lila és a korona csakra

A színterápia egy olyan holisztikus gyógyítás, amit több ezer éve használnak a világon, testi és érzelmi problémák megoldására. Az Ayurveda 5 000 éves tudománya szerint, minden színnek gyógyító energiái vannak. A színterápiai technikák használatával, amikor az otthonodat vagy az irodádat díszíted, a természetes energiák gyógyítanak.

Ebben a cikkben, mélyebb bepillantást nyerhetsz, a lila szín használatának gyógyító terápiájába. A lila a színterápiában egyszerre kezeli a testet és a lelket egyaránt.

Ha az első hét cikkünket olvastad a csakrákkal kapcsolatban, mostanra már biztosan tudod, hogy Energia rendszerünk a csakráink működése által, egymásra épül. Ha nem olvastad még és szeretnél tájékozott lenni a témában, kérlek, vess rájuk egy pillantást.

Mi a Színterápia? Színterápia 1. rész Színterápia 2. rész Színterápia 3. rész Színterápia 4. rész Színterápia 5. rész Színterápia 6. rész

A korona csakra az emberben a legfelsőbb rendű tökéletesség székhelye. A hagyományos írásokban a fej felett lebegve ábrázolják. A szivárvány minden színében megjelenhet, de az uralkodó színe mégis az ibolyakék. A külső csakra levelek kilencszázhatvan sziromból állnak. Belül két virág található tizenkét szirommal, amelyek fehér, aranyfénnyel átitatott színben ragyognak. Mint ahogy a színskála minden színe a fehérben egyesül, úgy egyesülnek az alsóbb csakrák energiái a legfelső csakrában. A korona csakra jelenti az összes csakra energiáinak forrását és kiindulópontját.

Ez a hely az igazi otthonunk. Innen indul nagy utazásunk az életbe, és fejlődésünk végén ugyanerre a helyre érkezünk vissza. A fejtető csakrán át, sikerül tökéletesen megértenünk azt, amit korábban értelmileg, majd később intuitív módon fogtunk fel. A korona csakra segítségével szerzett ismeretek, szintje jóval meghaladja a harmadik szem csakra által szerzett ismeretek szintjét, mivel az érzékelés tárgyától már nem vagyunk elszakítva. A teremtés különböző megnyilvánulási formáit éljük át. A legfelsőbb rendű csakránk tökéletesítését nagymértékben segíti az ibolyakék szín, amely a meditáció és az odaadás színe. Amíg a hat alsó csakra aktivizálásában mi is aktívan közreműködhettünk, a hetedik csakra esetében, csak megnyílhatunk és az energiák szállítóivá válhatunk. A hetedik csakra kiteljesedésével a többi csakrában az utolsó gátak is feloldódnak és energiáik a legmagasabb frekvenciákon sugároznak.

Zene: Storm

Az ibolyaszín, az ibolya virág után elnevezve, mint színnév a kékes árnyalatú bíborszín, szinonim megnevezése. Newton, a látható szín spektrum rövid hullámhosszú végének hozzávetőleg 380-450 nm között sorolta fel az ibolyát. Abban az esetben, amikor a bíbort, bíborvöröset, mint az ibolyát egy rendszeren belül használják, akkor az ibolya a kékhez közelebbi. Míg a bíbor a kék és a piros, vörös közöttihez közelebbi színek kifejezésére szolgál.

A korona csakra harmonikus működése

A hetedik csakrában valójában soha nem jönnek létre zárlatok. Ez a csakra csak fejlett, vagy kevésbé fejlett lehet. Amikor a korona csakra kezd megnyílni, egyre gyakrabban élünk meg olyan pillanatokat, amikor megszűnni érezzük a szakadékot belső lényünk és a külvilág között. Tudatunk tökéletesen lenyugszik és megnyílik, és ebben a nyugalomban és csendben saját életünket, mint örök érvényű tiszta létet éljük meg, amelyben a dolgok összességükben léteznek.

A korona csakra folyamatos fejlődésével ezek a pillanatok szaporodnak majd, egyre világosabbá válnak számunkra, és végül állandó valóságként éljük meg azokat. Ha eljutottunk a fejlettség megfelelő szintjére, ez a végső megvilágosodás hirtelen, egyik percről a másikra is megtörténhet, és ezután a fejlődés folyamata már nem indulhat el visszafelé. Úgy érezzük, mintha hosszú álomból ébredtünk volna fel, és csak most kezdünk igazából a valóságban élni. Végre felfogtuk, hogy egyedül csak a mi létünk az egyetlen állandó valóság. Személyes énünk egyetemes “Énné” alakult át. Cselekedeteinkben az alkotás vágya vezérel bennünket és a belőlünk áradó fény megnyitja az isteni jelenlétet érzékelő többi lény szívét is.

Minden, amit korábban valósnak tartottunk, puszta illúzióvá foszlik. Ilyenkor éljük a nagy üresség érzését, jóllehet ez az üresség egyben a nagy teljességgel azonos, mivel a maga tiszta esszenciájában ez az élet, és az életnek az isteni esszenciája maga a tökéletes boldogság. Életünknek azokban az éveiben, amikor az életciklusok váltakozása során leginkább nyitottak vagyunk a korona csakra energiáinak befogadására, a legtöbb esélyünk van arra, hogy az addigi fejlődésünk keretei között az ismeretek és a tökéletesség legmélyebb formáit fogadjuk magunkba, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt a számunkra. Használjuk ki ezt a lehetőséget és merüljünk el jobban belső világunkban, mint eddig.

Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a csecsemők kutacsa életük első 9-24 hónapjában még nem nőtt össze. A gyerekek tehát földi életük ezen első időszakát az osztatlan egység tudatában élik meg.

A tökéletesen zárt hetedik csakra hatásai

Az előző fejezetekből megtudtuk, hogy az első hat csakra nyitottsága és harmonikus működése az ismeretek, a tapasztalatok és a képességek teljességéhez vezet. Ennek ellenére, ha a hetedik csakránk, nem teljesen nyitott, úgy érezzük, hogy el vagyunk szakítva a tökéletes léttől, és emiatt nem szabadulhatunk meg teljesen a félelmeinktől. A félelmek hatására a csakrák egyes részeiben megmaradnak a zárlatok. A csakrák nem képesek teljes mértékben kihasználni lehetőségeiket, az egyes energiák pedig nem áramlanak összhangban az alkotni vágyás érzésével, és így nem alakul ki közöttük tökéletes harmónia.

Ha azokban az években, amikor a korona csakra legjobban fejlődik, életciklusok, nem nyílunk meg a spirituális igazságok előtt, könnyen megszületik bennünk a bizonytalanság és a céltalanság érzése. Ezt figyelmeztető jelzésként kell felfognunk és még inkább a belső világunk felé kell fordulnunk. Valószínű, hogy értelmetlennek érezzük eddigi életünket, és a haláltól való félelem is fontos részévé válhat az érzelemvilágunknak. Ezeket az érzéseket megpróbáljuk elfojtani, és ezért rendkívül aktívvá válunk, újabb és újabb kötelezettségeket vállalunk el, csak hogy nélkülözhetetlenségünket bizonyítsuk. Gyakran előfordul, hogy ebben a stádiumban az emberek megbetegednek, és pihenésre van szükségük. Ha nem vesszük figyelembe az intő jeleket, további életünkben fenn akadunk a külsőségeken és a saját énünk korlátain.

A hetedik csakra megtisztítása és aktivizálása

A természet érzékelése

A tér, a határtalanság érzését, a távoli égboltot és saját életünk eseményeinek feldolgozását átélhetjük egy magas hegycsúcson, nem beszélve arról, hogy mindez nagymértékben elősegíti a korona csakránk teljes megnyitását.

A fehér szín magában foglalja az összes létező színárnyalatot. Ez a szín egységbe rendezi az élet különböző síkjait és megnyitja lelkünket az isteni fénynek, a tudásnak és a gyógyulásnak.


Köszönjük, hogy mindvégig velünk voltatok és olvastátok hétről-hétre, a csakrákkal kapcsolatos cikkeinket. Örülünk, hogy ennyien, hasznos időtöltésnek tartottátok. Reméljük, hogy a jövőben is szolgálunk nektek hasznos ezoterikus tanácsokkal és gyakorlati útmutatókkal, amik számotokra és nekünk is, pozitív nyomot hagynak a mindennapokban.

Engedjétek meg, hogy zárszóként, Albert Einstein gondolataival fejezzük be, Színterápia cikksorozatunkat.

Albert Einstein relativitás elmélete, azt állítja, hogy az energia, a tömeg és a fénysebesség szorzatával egyenlő, tehát a tömeg egyszerűen az energia formája.

„Helyzetünktől függően, a Földön és a környezetünkben, a testünkön keresztül, a chi a pozitív energia, gyorsan vagy lassan, erősen, vagy gyengéden mozog. A speciális, relativitáselméletből következett, hogy a tömeg és az energia, ha mind kettő más is, egyaránt ugyanannak a dolognak a megnyilvánulása, olyasvalaminek, ami az átlagos elme számára ismeretlen fogalom.”

e = mc2

az egyenlet, ahol az energia a fénysebesség négyzetével szorzott tömeggel egyenlő, azt mutatta, hogy a tömeget, nagy mennyiségű energia hozza létre.

“A legszebb dolog, amit megtapasztalhatunk, a misztérium”

Albert Einsten

Comments are closed.