Színterápia I.

Létrehozva: 2011. március 10. | 1 Hozzászólás

Színterápia és a gyógyítás hét csakrája

Az otthon színeinek holisztikus, díszítő megközelítése.

Ha azt akarod, hogy az otthonodból egy gyógyító hely legyen, tudj meg többet az általad felhasznált színekről. A Színterápia a következő sorozatunkban lakáskultúrád részévé válhat.

Mi a Színterápia?

A színterápia egy olyan holisztikus gyógyítás, amit több ezer éve használnak, testi és érzelmi problémák kezelésében.

A színterápia manapság jogosan, nyeri vissza a népszerűséget. Az 5 000 éves Ayurveda szerint, minden színnek, gyógyító energiái vannak. Használható a színterápiai bárhol, akár az otthonodat vagy az irodát díszíted, de akár vállalkozásod logójában is. Beviszed azokat az energiákat, amik gyógyítanak a térben, és bizonyos minőségeket csökkentesz vagy növelsz majd.

A Színterápia színei, a szivárvány hét színe alapján, piros, narancssárga, sárga, zöld, kék, indigó és az ibolya. Ayurveda, a hét energia pontra, csakrára irányul. Mindegyiknek meg van a megfelelője a színek közül. Ha egy személy csakrája, gyenge vagy felülműködik, a szín segíteni fog működése optimalizálásában.

Csakra

A csakra szó szanszkrit eredetű. Jelentése kerék. Nevével is szimbolizálja, hogy egy forgó működésű formáról beszélünk.

Testünket energetikai csatornák, úgynevezett csakrák, építik fel. A gerinc vonalán helyezkedik el a főcsatorna, melyen a kundalini energia áramlik, lentről felfelé. Ezen kívül hét másik, a testünk különböző pontjaihoz tartozó csakránk van, melyek a gerincoszlophoz csatlakozva helyezkednek el.

A csakra, a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll, közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el, energiával és információkkal is, a szerveket, végtagokat és a sejteket.

Amennyiben energia elakadás, úgynevezett energiablokk keletkezik bármely csatornánkban, az azt eredményezi, hogy nem jut keresztül rajta, a megfelelő mennyiségű finom energia. Energia hiányunk lesz, levertté válhatunk, lelkileg instabillá, rosszabb esetben azon a testrészen betegségek alakulhatnak ki.

Fontos tehát, figyelemmel kísérnünk energiatestünk változásait és segíteni a polarizációt.

A következő 7 részes sorozatunkból megtudhatod, a színek közül melyik az, ami hozzád közel áll, vagy éppen taszítod, és hogyan asszociál az energiáiddal. Ezt az információt arra tudod majd használni, hogy biztosabb legyél színes díszítő döntéseket hozni.

Amit színterápiáról most meg tudsz, nem orvosi tanács! Ez az ősi tapasztalat, sokkal bonyolultabb rendszer, úgy hogy azt gondolom, az elmélet összefüggéseit hosszasabb tanulmányok előzhetik meg. Ha komolyabb probléma előtt állsz, inkább kérd ki szakember véleményét.

De miért is ne használhatnád legalább egy szobában, vagy az otthonod díszítésében. Érezni és tapasztalni fogod, a saját Színterápiád hasznait.

Sok sikert kívánunk hozzá!

A 7 csakrával és a színterápiai jelentésükkel kapcsolatos információk, jönnek hamarosan!

Színterápia és a gyógyítás hét csakrája

Piros

Sárga

Narancs

Zöld

Kék

Ibolya

Indigó

Comments are closed.