A fürdőszoba átalakítása

Létrehozva: 2011. május 16. | A fürdőszoba átalakítása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fürdőszoba felújításának ma már sok oka lehet. Több időt és pénzt is fordítunk a fürdőszobára, mert napjainkban otthonunk leginkább értékelt, frissítő forrásává vált. Már nemcsak egy félreeső mellékhelyiség, amely pusztán tisztálkodási célokat szolgál, hanem a lakás egy olyan pontja, ahol a nap boldogan kezdődik és fejeződik be.

A konyhához hasonlóan a fürdőszoba is egy olyan helysége az otthonunknak, amivel növelni tudjuk ingatlanunk értékét. A fürdő megtervezése több idővel jár, hiszen sok szempontot kell mérlegelni, hogy a mindennapos rutin, ne váljon a reggeli vagy esti bosszúságok színterévé. A tervezgetés során a legfontosabb kérdés, miért akarunk új fürdőszobát? Elavulttá váltak a szaniterek, a vízvezetékrendszer hibásodott meg, unalmassá és ódivatúvá vált, vagy egyszerűen megváltoztak az igényeink. A fürdőszoba méreteit és adottságait figyelembe véve kell eldönteni, hogy egy vagy két mosdó kagyló legyen, zuhanykabint, fürdőkádat, jacuzzit, toalettet és bidét is szeretnénk. Népszerűek a hagyományos magában álló kádak és a sok extrával felszerelt zuhanykabinok. Fürdőkádból sokféle stílusú és anyagú kád kapható, akrilból, porcelánból, öntött vasból, kerámiából, márványból egyaránt. A következő kérdés a fürdőszobával kapcsolatban, hogy legyen-e padlófűtés, hogy mindig kellemes meleg legyen a padló a talpunk alatt. Fontos eldönteni a fürdőszoba hangulatát, amiben igazán kellemesen kikapcsolódhatunk. Legyen Mediterrán, Country, Modern, Klasszikus vagy Wellness stílusú. A fürdő megtervezésekor felmerül a kérdés, hogy milyen szaniterek és tároló szekrényekre lenne igény. Minden fürdőszobában van egy fókuszpont, összhangban a bútorral, padlóval, csapokkal, és a színekkel. Ne felejtsük el a fürdőszobai világítást sem, kap a fürdő természetes fényt? A fények kihatással lesznek a fürdő hangulatára, de nemcsak optikailag tágítják a teret, hanem pozitívan hatnak az érzékeinkre is.

A fürdő felújítása lehet stressz mentes időszak, ha van megfelelő tervünk és kivitelező szakemberünk, aki megvalósítja álmainkat. Így örömmel nézhetjük, ahogy a régi, lelakott helyiségből egy gyönyörű új fürdőszoba válik, amit az egész család sok évig szeretni és élvezni fog. Reméljük, ehhez egy kicsit, mi is hozzájárulhatunk.

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.