Zöld kártyás ingatlan nagyon alacsony rezsivel

Létrehozva: 2018. május 25. | Zöld kártyás ingatlan nagyon alacsony rezsivel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ingatlan felújítási Tippek

Minden második televíziós műsor a felújításra szoruló, lerobbant házak korszerűsítéséről szól. A jelenlegi ingatlanpiac kevésbé csábító ajánlatai és a világválság, ezeknek a műsoroknak nagy népszerűséget szerez. De mi a helyzet, ha Te szeretnél ma ingatlant felújítani?

Manapság az eladó ingatlanok ára a piac megszorítása és a túlkínálat miatt sokszor, ár alatt van. Ez abból is adódik, hogy sok a hasonló adottságú korszerűtlen, fantázia nélküli ház. Egy ingatlannak ahhoz, hogy érdeklődést keltsen, ma már nem csak esztétikusnak, de műszakilag is korszerűnek kell lennie. Ezért összeállítottunk, néhány alapvető szempontot, amit érdemes figyelembe venned, akár ingatlan vásárlás vagy ingatlan felújítás előtt állsz.

Mielőtt ingatlant vásárolsz vagy felújítasz, gondold át a következő, okos tanácsokat.

1. Beszerzési ár

Az alacsonyabb ár, amit most fizetned kell az ingatlanért, nem biztos, hogy nyereséget termel a végén. Ne felejtsed el, hogy általában, aki nagyon olcsón adja el a házát vagy a lakását, hamar akar szabadulni tőle és annak oka van!

Még a vásárlás előtt, kérd ki szakember véleményét az ingatlan műszaki állapotáról.

2. Felújítási költségek

Legyél őszinte magaddal! Mennyit tudsz rászánni a felújításra, hogy minden helyiség korszerű legyen. Teljes felújítást szeretnél, vagy csak részleges átalakításokra elég a felújítási keret összeg.

A nyílászárók cseréje a ház szigetelése és a fűtés korszerűsítése, növelik az ingatlan értékét és nagymértékben csökkentik majd, a jövőbeni rezsi költségeidet.

A jó építőipari szakember tudja, mivel spórolhat Neked energiát!

Külső falszerkezet: U-érték mérése alapján

hőszigetelés bővítése U = 0,20 W/m2K csökkentése

mai előírt érték: 0,45 W/m2K

Tetőszerkezet: kőzetgyapot hőszigeteléssel

Tetőszerkezet: U= 0,20 W/m2K

mai előírt érték: 0,25 W/m2K

Fa nyílászáró szerkezetek: kétrétegű üvegezéssel

U= 1,3 W/m2K g-érték: 0,58 W/m2K

mai előírt érték: 1,60 W/m2KStúdiónk kapcsolódó oldalai
Dryvit hőszigetelés Termikus burok Hőszigetelő üvegek


3. Járulékos költségek

Előfordul, hogy egyesek kellő tapasztalat hiányában állnak neki egy lakás, ház építésének vagy korszerűsítésének, ezért a legtöbb esetben nem tudják befejezni, az álomotthon felújítását.

Ha építőipari kivitelezőt bízol meg a teljes felújítással, győződj meg referenciáiról és kérj árajánlatot. Ha felkészült építőipari szakemberrel van dolgod, sok pénzt és bosszúságot takaríthatsz meg magadnak!

4. Várható piaci érték és a Zöld kártya

Ha valaki ma autót vesz vagy elad, tud arról, mennyit fogyaszt a jármű, és hogy mennyire szennyezi a környezetet. Ha ingatlant veszünk, nem nagyon jut eszünkbe, hogy az eladótól megkérdezzük, mennyire energiatakarékos az adott lakás. Milyen az energiavesztesége a káros anyag kibocsátása vagy mennyire gazdaságos a fenntartása. Ám most már, egy törvényrendelet értelmében kötelező a zöldkártya az ingatlanokra is.

Az ezzel kapcsolatos egyéb információk megjelentek a Magyar Közlöny 2008.VI.30. számában: 176/2008 Kormány rendelet – Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról, illetve le is tölthető a www.magyarkozlony.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK08096.pdf weboldalról.

2012-től bármilyen lakóingatlan eladásakor, illetve bérbeadásakor is fel kell tudnod mutatni az igazolást, mennyire korszerű az ingatlanod.

Ebből egyértelműen következik majd az ingatlan piaci értéke. Ezért nem mindegy, hogy ma mire és hogyan költöd el, az ingatlan korszerűsítésére szánt összeget.


Bauer Marthy Design StudioHa ingatlan felújításon gondolkodsz, keress meg minket bátran!


Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.