Kubai ritmusok

Létrehozva: 2011. április 4. | Kubai ritmusok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tüzes Salsa, lüktető Samba, az érzéki Rumba ás a Cha Cha, rum és a szivar jut eszünkbe először, erről a káprázatos trópusi országról. Pedig van itt még más is! A fehér homokos tenger part, pálmafák, és a kontrasztok, a szomorúság és a boldogság között, amit felold a zene és a tánc egyedülálló egyvelege, bekúszik a bőrünk alá. A magával ragadó latin táncok és zenék hatására szaporábban ver a szív.

Mindenki álmodik Kubáról, írta több mint 20 évvel ezelőtt Miguel Barnet híres kubai regényíró. És a varázs, a mai napig sem vesztette el fényét.

Kubában a gyönyörű színek mindenhol jelen vannak, de legfőképpen a színpadon. A flitterek és a csillogás, a zene és a tánc boldogságot sugároznak!

Kubában az évjáratot nehéz lenne megmondani, de mintha visszamennénk az időben és talán 1950-ben járnánk. Az autók, buszok, kerékpár taxik és a vicces sárga pod taxik, nekünk talán kicsit furcsának tűnnek, de Havannában ismert szállítási módok. Az építészeti stílusok keverednek és minden színes, az emberek pedig tele vannak szeretettel. Tudnak valamit, mert amit kaptak annak örülnek, és szívesen megosztják bárkivel.

Személyes indíttatás vezérelt ennek a posztnak a megírásakor, mert mostanában magával ragadtak a latin zenék ás táncok. Gondoltam megosztom Veletek az érzést, hátha Ti is kedvet kaptok hozzá. Nagyon jó!

Ollá 🙂

Zene:Kubai Salsa ritmus

Fotók: The AccessoratorCuba Libre

Cuba Libre

a Cuba Libre koktél összetevőit:

  • 4cl fehér rum
  • 1 gerezd lime
  • cola

Cuba Libre koktél elkészítése:

Long drink pohárba előzőleg jeget rakunk, majd a rumot és a lime-ot. Legvégül a colát töltjük a pohárba és kicsit elkeverjük.


Comments are closed.