Trendkívüli Marokkó

Létrehozva: 2011. március 25. | Trendkívüli Marokkó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az év szállodája címet 2010-ben és a Travel and Leisure Design Awards díjat kapta a La Mamounia hotel Marrakechben. A díjnyeretes szálloda Marokkóban pompás pihenőhely, melyet neves sztárok is szívesen látogatnak. Meghiszem azt, hiszen ezt az érzést és illatot csak itt Marokkóban, sehol máshol a világon nem tapasztalod. Észak Afrika nyugati részén fekszik, ez a gyönyörű arab királyság.

Az impozáns marokkói stílusban átépített La Mamounia hotelt, eredetileg a 20-as években egy francia építész tervezte. A szálloda átépítése tavaly fejeződött be, Jacques Garcia tervei alapján. Garcia elképzelése szerint, visszatértek a klasszikus marokkói stílushoz és a hagyományos kézműves értékekhez, amik ma is lenyűgözik az embereket. A hotel belsőépítészete a tipikus marokkói stílus elemeket hordozza, cizellált fal dekorációk, mozaikok, festett fa ajtók, díszes stukkók, mennyezeti díszítések, tökéletes geometriai minták.

Az arab országokban az iszlám előírásai szerint, tiltott az ember, illetve az állat ábrázolása. Ezért motívumvilága, a geometrikus formák, és a növényi ornamentika köréből merítenek ihletet. Mindezeket részlet gazdag kidolgozása és lenyűgöző színei, művészi szintre emelik a marokkói stílust. Az Ezeregy éjszaka meséinek csodálatos világa az, ami a szemünk elé tárul.

Megfelelő színtér egy szerelmes utazáshoz!

Zene: music-marokko

Fotók: Mamounia

Comments are closed.