Burgonyás kenyér házilag

Létrehozva: 2013. szeptember 12. | Burgonyás kenyér házilag bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Burgonyás kenyér.

A friss kenyér illata betölti az egész lakást, melegséggel és szeretettel. Mindenkinek ajánljuk ezt a burgonyás kenyér receptet! Mert nem csak finom, de a frissen sült házi kenyérnek nincsen párja, így könnyen rászoksz a kenyérsütésre.)

Ajánljuk a hétvégi erdei kiránduláshoz a sült szalonna mellé!)))

krumplis kenyér

Recept:

75 dkg kenyérliszt (BL 80)

20 dkg főtt burgonya hidegen

5,2 dl a burgonya főzőlevéből

1,5 dkg élesztő

3 teáskanál finom tengeri só

A burgonya főzőlevét alaposan keverd el az élesztővel és átnyomott főtt burgonyával. A lisztet szitáld át egy kelesztő tálba, keverd el benne a sót, majd add hozzá a „krumpli kovászt”. Alaposan gyúrd át a tésztát, csorgass rá egy kis olajat és lefedve 10 percig pihentesd az első dagasztás előtt.

Az olajos felület miatt könnyedén meg tudod dagasztani. Újra 10 percig pihentetés. Még egyszer ugyanígy megdagasztod, majd 30 percig pihenteted szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.

Újra megdagasztod, majd meghajtogatod téglalap alakúra, fentről lefelé, lentről felfelé, balról jobbra, jobbról balra és illesztéssel lefelé visszarakod a tálba és lefedve pihenteted még 30 percig.

A tésztát formázd cipóformára és illesztéssel lefelé rakd sütőtálba vagy egy lábosba az utolsó kelesztéshez. A tetejét egy kicsit vagdosd be és kend át egy kis langyos vízzel, kb. fél óra múlva 280 C fokra előmelegített sütőben süsd szép pirosra.

Tipp!krumplis kenyér

Ha a sütő aljába teszel egy kis vizet, mikor előmelegíted a sütőt, a párás meleg nagyon jót tesz a kenyérnek!

Sok sikert és jó étvágyat Mindenkinek!

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.