Épp itt az ideje, tavasszal a legjobb!

Általános igénnyé vált, hogy az újonnan épülő vagy régi felújításra váró kertekbe automata öntözőrendszert telepítsünk.

Szórófej

Tesszük ezt azért, hogy a beültetett növények és a gyepszőnyeg megeredjenek és fejlődésnek induljanak. Meg azért is, hogy a sok munkával kialakított szép új kert fenntartása, ne váljon monoton kötelességgé a mindennapi rohanásban.

Az automata öntözőrendszerek a kertben láthatatlanok. Amikor öntöznek, olyan mintha a kertünk táncolna. A tavaszi illetve a téli beüzemelésen, kívül gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást. A legjobb bennük, hogy távollétünkben is megbízhatóan gondoskodnak kertünkről, rengeteg vizet spórolnak nekünk, ami a pénztárcánkat is jó!


Aki kertet tart fenn tudja, hogy öntözés nélkül növényei nem tudják a legszebb formájukat mutatni, mert elszáradnak a nagy melegben, vagy nem fejlődnek eléggé. Ha nem akarja a nyári estéket locsolócsővel a kezében tölteni, hanem inkább a teraszáról gyönyörködne zöldellő kertjében, akkor mindenképpen szükséges öntöző rendszert telepíteni. A leggyakoribb és megbízható, a TORO és Rain Bird típusú öntözőrendszerek. Az automata öntözőrendszer, már meglévő régebbi keretekbe is telepíthető.

Hogyan készül az öntözőrendszer a gyakorlatban?

  • Munkaárok kialakítása, visszatemetése
  • Csövek, idomok elhelyezése és szerelése
  • Szórófejek elhelyezése, szerelése, beállítása
  • Csapszekrény kialakítása
  • Vezérlés szerelése, beüzemelése
  • Szivattyú szerelése és beüzemelése, szivattyúvédelem telepítése

Automata öntözőrendszer költségei.

Egy telepítendő automata öntözőrendszer pontos árát, sajnos nem tudjuk megadni. Hiszen a költségeket befolyásoló tényezők, minden esetben mások. Az automata öntözőrendszer árát, nem a kert mérete, hanem a rendszer bonyolultsága, illetve a műszaki megoldásai befolyásolják. Ezért pontos költségvetést, csak a helyszín és terepviszonyok illetve, a növényzet ismerete alapján lehet elkészíteni.

Ültetvények öntöző rendszere

Gyümölcsösök üvegházi növények vízellátására is szükséges automatikus öntözőberendezés. Mindössze a rendszer jellemzőit kell a növényzet igényeihez és a terület nagyságához igazítani. Legtöbb esetben nem esőztető szórófejeket, hanem mikro szóró fúvókákat, vagy csepegtető testekkel ellátott csöveket kell alkalmaznunk. Így mindig az optimális helyen és időben jelenik meg, az éppen szükséges mennyiségű öntözővíz.

Közterületek öntöző rendszere

A közparkok, irodaházak, bevásárlóközpontok, éttermek zöldfelületeinek fenntartása a területek nagysága miatt is, sok problémát okoz.

A közterületek öntözésére kifejlesztett robosztus és a vandalizmusnak is ellenálló szórófejek a kézi locsoláshoz képest, jelentős mennyiségű vizet takarítanak meg.

Sportpályák öntöző rendszere

A golf sport, népszerűvé válásának köszönhető, az automata öntözőrendszer gyors fejlődése.

Ma már elképzelhetetlen olyan, színvonalas eseményeknek helyet adó füves sport pálya, amely nem rendelkezik beépített, automata öntözőrendszerrel.

Feng shui kertépítés, mediterrán kertépítés, modern kertépítés

http://www.szeretnivalo.hu/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/szolgaltatasok/kerttervezes-kertepites-feng-shui-szerin/

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.