Mit ültess a balkonládába?

Létrehozva: 2013. március 2. | Mit ültess a balkonládába? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A kertészetekben már egy hónapja tart a szezon és megérkeztek az új növények is, érdemes hát szétnézni közöttük. A színes virágok mindig jó hatással vannak érzékeinkre, és valljuk be jól esik díszitgetni a teraszt és a hosszú tél után a lelkünket is virágba borítani. A Feng Shui térrendezés és lakberendezés a különböző életterületekhez más-más színeket és formákat javasol, ezért fontoljuk meg, hova milyen virágokat választunk.

A dél-kelet a Gazdagság, a kelet az Egészség és család területe. Erre a két területre a kék virágú kompozíció javasolt. Ilyenek az illatos gyöngyike, a kék lobélia, a futó petúnia és a bojtocska. Ez az összeültetés a frissesség érzetét kelti.

– A Feng Shui-ban a kék szín, a víz elemet szimbolizálja. A Gazdagság, az Egészség és a család területéhez a fa elem tartozik, melyet a víz elem erősít!

– Virág színekben jó választás még a kéken kívül a sötétlila.

mit-ultess-balkonladaba-1

Tipp:

Ha ládába vagy kaspóba ültetjük a növényeket, amit télen is kinn szeretnénk hagyni, akkor ültessünk elsősorban törpe örökzöldeket és azok közé az egynyári növényeket, virágokat. Nemcsak nyáron szép színfolt, hanem egész évben feltöltik a teret energiával.

A dél-nyugati szegmensben a Szerelem és Párkapcsolat területe található. Azt már mondani sem kell, hogy a Szerelem, a párkapcsolat mennyire meghatározó területek az ember életében, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy szerető és megértő társat tudjon maga mellett. Ám legalább ilyen fontosak az emberi kapcsolataink, barátságaink is, ezért erre a területre fordítsunk kiemelt figyelmet!

Ide helyezzük a sárga, piros és a rózsaszínű virágokat. Sárga a rézvirág, a törpe napraforgó, a törpe dália, a körömvirág és a bársonyvirág.

mit-ultess-balkonladaba-2

De kombinálhatjuk ezeket vanília színű, piros vagy rózsaszín bokros petúniával is. Piros és rózsaszínű a muskátli, a százszorszép, a törpe margaréta, a lobélia, a nebáncsvirág, a ciklámen árnyalatú verbéna és az alacsony növésű oroszlánszáj.

– A piros virágok energiaszintje nagyobb, mint a rózsaszínűeké, de ha kirobbanó sikerekre vágyunk, alkalmazzuk egyszerre mindkettőt. Nemcsak sikeresek lehetünk, a kompozícióban is gyönyörködhetünk.

– Bokrosodó növényfajtákkal ugyancsak ide varázsolhatjuk a romantikát.

mit-ultess-balkonladaba-3

A nyugati oldal a Kreativitás, míg az észak-nyugati a Segítők területe, vagyis ezzel a baráti és az üzleti kapcsolatainkat segíthetjük, valamint a jó ötleteinknek engedünk szabad áramlást. Ide mindenképpen fehér és krémszínű virágokat, illetve olyan növényeket válasszunk, melyek levele ezüstös színű.

– Szép beültetés a fehér petúnia, a muskátli, a margitvirág és a záporvirág, ami látványosan lecsüng majd a láda oldalán.

mit-ultess-balkonladaba-4

Figyelj erre!

– A többi életterületre is ültethetsz virágzó növényeket, de egyszerre csak három területet erősíts!

– Szépen, fokozatosan rendezd a többi területet is. Nyugalom, van még a tavaszból több, mint két hónapunk és előttünk a nyár, marad idő a további életterületekre is.

– Az összeültetéseknél vedd figyelembe az egyes növények igényeit. Ne kerüljön egymás mellé szárazságtűrő és vízigényes növény, ahogy az sem szerencsés, ha a tűző napot kedvelőt és az árnyékba valót egy helyre ülteted. Az azonos igényű fajok, sokkal szebben növekednek és ontják a virágokat egész nyáron.

– A virágföld a választott virágoknak mindig megfelelő legyen. A tápanyag utánpótlás egész szezonban nagyon fontos.

mit-ultess-balkonladaba-5

Tipp:

Ültethetsz a ládákon kívül bármibe, kosárba, locsoló kannába, régi cserépbe, de akár egy színes műanyag gumicsizmába is. Ügyelj arra, hogy a dél-nyugati oldalon a Szerelem-Párkapcsolat területén, mindig párban legyenek a növények!

Ami persze a legfontosabb, hogy a szeretettel ápolt növény, meghálálja a gondoskodó figyelmet és ebből Te is részesülsz majd.


Bauer Marthy Design StudioBalkonládák, növényládák, kaspók, gyönyörű növény beültetését vállaljuk, Budapest és környéke egész területén, hogy virágozzon minden!

Növény beültetés és profizmus!

Hívjon bátran, szívesen megszépítjük az Ön otthonát és vállalkozása, cége portálját is!

Szeretnivalo kerteket építünk!

www.szeretnivalo.hu

Könyv ajánló: Feng shui kert témában egyedülálló

Marthy Bauer: Egy Szeretnivalo Feng Shui Kert

kerttervezés kertépítés

Ha felkeltette érdeklődésed a sikeres Feng Shui lakberendezés és szeretnél kicsit többet megtudni a Feng Shui megoldásokról az otthonteremtéshez. Ha érdekel a Feng shui lakberendezés, házépítés, feng shui kertépítés és iroda berendezéshez kapcsolódó témák, engedd meg, hogy ajánljunk egy könyvet, mellyel saját tempódban haladva elindulhatsz egy sikeres szellemi  és gyakorlati úton.

Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNY TÁBLÁS
Minden oldal: színes képpel illusztrált
Nyelv: MAGYAR

Tavaszi akciónk keretében rendelhető!

A könyv ára: 2580.-Most 1990.-
Bővebben: feng shui könyv


Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.