Startolnak a konyhai fűszernövények

Létrehozva: 2011. március 30. | Startolnak a konyhai fűszernövények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Konyhai fűszernövényA Fűszernövények termesztése nagyon egyszerű. Kevés helyet foglalnak, és nem igényelnek túl sok energiát sem. Az eredmény viszont kimondottan finom, hiszen 1-2 csokor zöldfűszer, miden ételt feldob frissességgel. A zöldfűszerek nagyon egészségesek és nem utolsó sorban, rendkívül dekoratívak!

A bazsalikomot, metélőhagymát, petrezselymet és a koriandert, könnyű termeszteni magról is. Ilyenkor tavasszal, amikor a talaj már felmelegedett és a fagy sem fenyeget, érdemes egy napos helyre a kertben, vagy egy növény ládába elszórni a magokat.

A fűszernövények vetése megegyezik a zöldségfélék metódusával, a magokat vethetjük közvetlenül a talajba vagy csíráztatóba. Akinek nincs kertje, természetesen ládában, kaspóban is nevelheti.

Kerti ültetés

A fűszernövények remekül passzolnak a díszkertekbe is. A mediterrán kertekben pedig, szinte kötelező a jelenlétük. A zsálya, curry, édeskömény és a snidling gyönyörűen mutatnak egy virágágyás elemeként is. A mediterrán fűszernövényeket, leginkább napos helyre ültessük. Fontos, hogy a vízelvezetés is megfelelő legyen számukra. A legtöbb zöldfűszer íze aromásabb, ha napos, száraz termőhelyen nő, ugyanis a kivált illóolajok koncentrációja magasabb lesz.

TIPP!

Ha azt akarod, hogy egy nagy startot vegyenek növényeid, tedd a ládát, a napsütötte ablakpárkányra, és tegyél rá egy átlátszó üveget, amíg kicsíráznak a magok.

Fűszernövény ültetése

Ültesd el a magokat és mindennap nedvesítsd be a talajt vízzel.

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.