Teljes erő bedobással

Létrehozva: 2011. április 7. | 1 Hozzászólás

Itt a tavasz napsütéssel és teljes erővel indul a kert szezon. Egyes növények a szemünk láttára, akár több métert is képesek fejlődni, vagy a virágaikat ontják számlálhatatlanul, hogy minden évben elkápráztassanak bennünket kerti varázslattal. A természet mindig magával ragadó, ahogy a tavasz újra meg érkezik. Ilyenkor a legnagyobb az igény arra, hogy kertünk egész évben szép legyen, hiszen harmonikus mindig virágzó csodálatos kertet, mindenki szívesen lát az otthonában.

Kerttervezés

Egy szép kert nem a véletlen műve, hanem a gondos kerttervezés eredménye. A kert stílusának meghatározásával, ami a ház folytatásaként nyári nappaliként szolgál, egész évben használható és szemet gyönyörködtető kertünk lehet. A harmonikus és személyre szabott kert részegységeinek, a kerti tó, sziklakert, kültéri medence, grill terasz, évelő növények, egynyáriak, örökzöldek és a gyepszőnyeg összessége, hangulatos a házzal és a környezettel. A két legnépszerűbb egyedi megjelenésű kertépítési stílus, a mediterrán kert és a modern kert.

A mediterrán kert stílus vidámságával, egyszerűségével és bájos romantikájával sokak kedvence.

A mediterrán stílusú kert, idézi a mediterrán életérzést, a vidékre jellemző növényzetet és az illatos fűszernövényeket. Nem csoda, hogy a mediterrán kert design egyre népszerűbb az egész világon. A kert szervesen illeszkedik a ház stílusához. Sok épületnél, kívül is és a bel térben is, jól látszó fagerendák adják meg a kellő hangulatot, aminek nem mindig van építészeti szerepe, hanem dekorációként funkcionál. A kerti burkolatok, járdák, kerti utak minden esetben valamilyen természetes anyagból készülnek. Ami lehet, mészkő, márvány, rusztikus terrakotta, tégla vagy kopottas jellegű, matt hatású padlólap. A lapok szélei egyenetlenek és különböző méretűek, formájúak.

Színek a mediterrán kertben: terrakotta vörös, okker, narancs, lazac szín, élénksárga, meleg barna, rozsdabarna, vanília, tört fehér, pasztell zöld és a meleg kék színek.

Életérzés: családias, temperamentumos, optimista, életrevaló, romantikus, meghitt, mosolygós.

A modern kert stílus, rendezett, letisztult formákkal és növényvilággal a teljes kikapcsolódásért.

A modern kertépítés úgy, mint a modern építészet és lakberendezés, követi a letisztult, egyszerű vonalvezetést. A modern kert legjellemzőbb ismertetőjegyei a geometrikus formák alkalmazása a terek felosztásában. Egy ilyen kertben minden tereptárgynak, kerti építménynek, de még a kerti tónak is a modern stílust kell képviselnie, akkor lesz szép összhatás. A növények formája, levélzete, színei a modern stílusban, lehetnek különlegesek. Egy szépen beültetett kombinációval, elegáns növény csoportokat alkotnak.

A felhasználandó anyagok is, eltérnek a hagyományos kertépítéstől. A térkövezésnél a burkolandó felületek, kerti utak, nagyméretű és szabályos burkolatot kapnak. A természetes anyagok használata, a különböző nemes kőzetek, kavicsok, faburkolatok szép összhangot alkotnak a növényekkel. A modern kert látványa a rendezettség hatását kelti, ugyanakkor harmonikus egységet teremt.

Színek a modern kertben: sok zöld növény, kettő-három szín kombinációja a virágzó növényekkel.

Életérzés: modern luxus, barátságos, praktikus.

Kertépítés

Egy új kert kialakítását vagy kertépítést egész évben végezhetünk. A kertépítésben nem részesítjük egyik évszakot sem előnyben. Ezért jó az összes, de kiváltképp mégis a tavasz. Jó minőségű anyagok felhasználása a lehető legjobb költségvetéssel és a takarékos öntöző rendszer alapfeltétel a kertépítésben. Nem felejtkezhetünk meg az utána lévő, kertápolási munkákról sem, ennek is könnyűnek és egyszerűnek kell lennie. A lényeg az, hogy egyedi kertterv alapján a kertépítési munkák, koncepció alapján készülnek, és így igazán élvezhető, gyönyörű kerteket építhetünk.

Kerttervezés és kertépítés, teljes körű szolgáltatás, egyedülálló és különleges megoldásokkal.

Bővebben: Bauer Marthy Design Stúdió | Exteriőr – Kertépítés – Portálok – Öntözőrendszerek

Ha szeretnél személyesen kérdéseket feltenni kerttervezésről, kertépítésről, lakberendezésről vagy bármiről, ami érdekel. Megteheted, szombaton a Safru kertészetben Budaörsön. Nem kerül semmibe, csak gyere el és hozd magaddal a kíváncsiságodat. Szeretettel várlak!Kerttervezés Akadámia

Bauer Marthy

Kerttervezés akadémia! Április 9. Safru kertészet Budaörs

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.