Üdvözlet Hollandiából

Létrehozva: 2013. április 7. | Üdvözlet Hollandiából bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tulipános képeket nézegetve, Hollandia jut az eszünkbe, a tulipánmezők és a szélmalmok hazájából. A Tulipán azonban nem őshonos ezen a tájon. Hogyan lett mégis, holland a tulipán?

Persze most azt gondolhatnátok, hogy biztosan tőlünk származik az első hagyma, de a tulipán őshazáját sajnos, távolabb kell keresnünk.

Közép és Belső Ázsia, ahol számos vadon élő faj volt található. Később a törökök termesztették a legszebb példányokat Kr.u.1000 körül, ezt említik az írásos feljegyzések. Amikor a törökök a 16. században elfoglalták a Kárpát-medence jelentős részét, a Tulipán akkor lett ismert, az európaiak számára. A tulipán Tulipa a liliomfélék Liliaceae családjának nagy nemzetségébe tartozik. Mintegy 100 faj, és több ezer nemesített fajta tartozik ide. A tulipán neve a perzsa toliban szóból származik, mivel alakja hasonlít az iszlám világban használt fejfedőre, a turbánra. Régies szép magyar neve: Tulipánt.

A fekete tulipánról hallottál már? Ennek a fajtának a nemesítésével, évszázadok óta kísérleteznek. Alexandre Dumas híres regényében „ A fekete tulipán”-ról olvashattok egy kalandos szerelmi történetben, amely a fekete tulipán köré fonódik. Ez a fekete tulipán csak a romantikus történetekben szerepel ma is. Az egész sötétlila változatok már kaphatóak, gyönyörködjetek ezekben!

Kertépítés Mindenkinek!

www.szeretnivalo.hu

http://www.szeretnivalo.hu/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/szolgaltatasok/exterior-tervezes-kivitelezes-kertepites-portal/

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.