Királyi esküvő legszebb pillanatai

Létrehozva: 2011. április 30. | Királyi esküvő legszebb pillanatai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

William és Kate

Vilmos, Anglia trónörököse a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában vette feleségül menyasszonyát, Catherine Middletont. 2011. április 29.- én, nem sokkal 12 óra után kezdődött el William és Catherine, esküvői ceremóniája. Így fest egy igazi királylány Alexander McQueen tervezője, Sarah Burton elefántcsont fehér menyasszonyi ruhájában, és William herceg a királyi légierő, piros díszegyenruhájában.

Kate egy elegáns londoni szállodában töltötte az éjszakát családja körében, miközben az utolsó napon William sportolt és motorozott. Több pontban is szakított a pár a hagyományokkal. Saját maguk írták az eskü szövegét, amelyben Kate, nem fogadott engedelmességet jövendő férjének. A királyi esküvőn a hűvös árnyalatú, különösen a kék színű ruhák voltak népszerűek, de a színskála minden színe képviseltette magát, a ceremónián résztvevő hírességek öltözékében.

A szigorú szabályok az esemény gördülékenységét hivatottak szolgálni, nemcsak a tömeg miatt, de a jelen lévő, számos előkelőség érdekében is. Mondanunk sem kell, hogy Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg is jelen voltak a nagy eseményen. Csakúgy, mint gyermekük, Charles herceg és felesége Camilla, Cornwall hercegnője. Anne hercegnő, Erzsébet egyetlen lánya is tiszteletét tette az összejövetelen, akárcsak Andrew, Duke hercege, aki Erzsébet harmadik gyermeke. A negyedik Edward herceg, aki feleségével, Sophie Rhys-Jonesszal és idősebb gyermekével, a hétéves Lady Louise Windsorral érkezett. Anna hercegnő lánya, Zara Phillips is ott volt vőlegényével, hiszen épp most készül hozzámenni Mike Tindall rögbi csapatkapitányhoz. Harry herceg a jelek szerint, most épp együtt van se veled-se nélküled barátnőjével, ugyanis Chelsy Davyvel vett részt az esküvőn. A királyi család természetesen nem merül ki ennyiben, összesen körülbelül 25 prominens tagja vett részt a ceremónián, amelyre különböző vallások vezetői és olyan politikai személyek is meghívást kaptak, mint Abu Dzabi megkoronázott hercege, a jordán király, Bahrain királya, vagy épp Szaúd-Arábia királya. A népszerű sztárok közül David Beckham és felesége Victoria kapott invitálást, mint a házasulandó pár barátja. Sir Elton John is ott volt a királyi esküvőn, mint Diana hercegnő jó barátja, aki a kórusban is énekelt.

Ez a nagy találkozás akkor jön itt létre közöttetek a földön, amikor felismeritek, elsősorban te, a férfi, hogy a nőd nélkül fél ember vagy. Az voltál mindig is. De mostantól kezdve nem vagy az. Eddig fél arcod, fél lelked, fél szíved és fél tested volt. Ezért élt benned az örökös hiány és sóvárgás. De most, hogy elveszed őt fele-ségül – megtaláltad a másik feledet, és lényed beteljesedik. Eddig csak férfi voltál, innentől kezdve már Ember leszel. (…) és amikor eljegyezted a te szerelmes másik feledet, úgy nevezted, hogy ´menyasszony´. Tudod, miért? Mert mi itt a szellemi világban azt látjuk, hogy nem most találkoztatok először!

Ismeritek egymást a mennyből. Ott veszítettétek el egymást, a mennyben, s most újra itt vagytok, együtt! Sok asszony van a világon, de ez az egyetlen, akit a ´mennyből´ ismersz, s ő, a menyasszonyod lesz a ´menyegző´ után a te feleséged.

Müller Péter

Fotók: Daily Mail, CBC News, BBC, Instyle, MSNBC

3D videó a ceremónia helyszínéről

[tube]1LdjvZbYIR8[/tube]

Comments are closed.