Póker a medencében

Létrehozva: 2011. június 26. | Póker a medencében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Póker, mint stratégiai kártyajáték manapság, a legnépszerűbb játék a világon. Szerencse is kell hozzá, de a nagy póker játékosok tudják, hogy a kártyáikból a legjobbat kihozva, haza vihetik az asztal közepén álló, extra bónusz kasszát. Van olyan aki, az otthonában is a lapok legjobb kombinációját tartja a kezében. A póker nem csak hagyományos póker asztalnál, hanem számítógépen online póker formában, vagy a legnagyobb nyári melegben, a medencében is játszható! Ebben a posztban, nem áruljuk el melyik póker sztár otthona, ez a ház, tippeljetek!

Belépve a házba egyedi, személyre szóló lakberendezést és póker karrierépítést láthatsz, de nézd meg a feszített víztükrű medencét is, mert nyerhetsz vele! 🙂

Mert, mi bemutatjuk a legjobb lapjainkat Neked…

A Póker

Nyerési esélyek:

Royal flöss royal flush

A legerősebb lapkombináció. Egyszínű 10-es, bubi, dáma, király, ász lapokból áll. Ha két ilyen találkozik, akkor döntetlen (osztozás a nyereményen) van.

Példa: kőr 10-es, kőr bubi, kőr dáma, kőr király, kőr ász.


Színsor straight flush

Öt egyszínű sorba rendezhető lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a legmagasabb lap dönt. Ha egyforma, akkor döntetlen (osztozás a nyereményen) van.

Példa: treff 5-ös, treff 6-os, treff 7-es, treff 8-as, treff 9-es.


Póker four of a kind

Négy ugyanolyan számozású vagy jelű lapból és egy akármilyen másik lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a magasabb póker nyer.

Példa: kőr 7-es, pikk 7-es, treff 7-es, káró 7-es, pikk 10-es.


Full full house

Három ugyanolyan számozású vagy jelű lapból és két másik ugyanolyan számozású vagy jelű lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a magasabb drill nyer. Ha egyforma, a magasabb pár nyer.

Példa: káró bubi, treff bubi, pikk bubi, kőr 8-as, pikk 8-as.


Szín flush

Öt ugyanolyan színű lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a legmagasabb lap dönt. Ha egyforma, a második legmagasabb dönt, és így tovább…

Példa: pikk 2-es, pikk 6-os, pikk 9-es, pikk dáma, pikk ász.


Sor straight

Öt sorba rendezhető lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a legmagasabb lap dönt. Ha egyforma, a színerősség dönt.

Példa: kőr 8-as, káró 9-es, pikk 10-es, pikk bubi, treff dáma.


Drill three of a kind

Három ugyanolyan számozású vagy jelű lapból és két akármilyen másik lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a magasabb drill nyer. Ha egyforma, a magasabb semleges lap, majd az alacsonyabb dönt.

Példa: kőr 8-as, treff 8-as, pikk 8-as, pikk 5-ös, káró bubi.


Két pár two pairs

Kétszer két ugyanolyan számozású vagy jelű lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a magasabb pár, majd az alacsonyabb, majd a semleges lap erőssége dönt.

Példa: pikk 5-ös, káró 5-ös, pikk dáma, treff dáma, káró 2-es.


Egy pár one pair

Két ugyanolyan számozású vagy jelű lapból és három akármilyen másik lapból áll. Ha két ilyen találkozik, a magasabb pár nyer. Ha egyforma, a semleges lapok döntenek.

Példa: kőr 7-es, pikk 7-es, treff 8-es, káró bubi, pikk 10-es.


Magas lap high card

Bármilyen lap

Póker szabályok:


Dealer Button: Az osztót jelölő kis korong.

Flop: Az asztalra képpel felfelé kiosztott három lap.

Turn: A negyedik felfordított lap az asztalon.

River: Az ötödik felfordított lap az asztalon.

Community cards / Közös lapok: A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat.

Blind / Vak licit: Az osztótól balra ülő két embernek, mindenképpen licitálnia kell. Ezt hívják vak licitnek. Az osztótól balra ülő ember adja a kis vak licitet (Small Blind – SB), míg a következő, a nagy vak licitet (Big Blind – BB). Fix limites $1/$2-es játéknál az SB általában $0.5. a BB $1.

Bet / Nyitás: Az első berakott tét a licit során

Call / Tartás: Egy másik játékos által berakott tét tartása

Raise / Emelés: Egy másik játékos által berakott tét emelése

Fold / Dobás: Ha előtted nyitottak, vagy emeltek és nem akarod tartani a tétet, akkor dobnod kell.

Check / Passz: Ha még senki nem nyitott előtted, akkor lehetőséged van passzolni. (Azaz nem kell pénzt beraknod.) Persze ha utánad valaki nyit, akkor döntened kell, hogy tartod vagy dobsz.

Pot: A játék során berakott pénz összessége

Limit: A limit nagysága határozza meg a vakok nagyságát és a későbbi lehetséges emelések mértékét. A típusa pedig azt, hogy miként történhet az emelés. Három típust használnak általában: fix, pot limit, no limit.

Fix limit: Fix limites játék során mindig csak a limitnek megfelelő összeggel emelhetünk. Pld. $1/$2-es limitű asztalnál az első két licitkörben $1 a lehetséges nyitás (és emelés), míg a második két licitkörben $2.

No limit: No limit játéknál az emelés felső határa a nálad lévő pénz mennyisége. A minimális emelés nem lehet kisebb, mint a nagy vak licit, illetve mint az előző emelés a licitkörben. Pl. $1/$2-es NL asztalnál a nagy vak $2. Ekkor a minimális nyitás, emelés $2. De ha előttünk valaki 10 dollárt emelt, akkor abban a körben már minimum 10 dollárral kell nekünk is emelni, ha emelni szeretnénk. A következő licitkörben megint $2-ről indul a minimális emelés.

Pot limit: A minimális emelésre vonatkozó szabályok megegyeznek, a no, limit szabályival. A maximum pedig nem lehet nagyobb, mint az eddig berakott pénz. Ennek pontos kiszámítása a következő. A játékos először tartja az eddigi emelést, ekkor kell összeszámolni a pot értékét, majd ennyivel lehet emelni. Tehát Pld. egy durva $5/10-es játéknál ez a következő képen történik: $5, $10 (ezek a blindok) $35, $120, $410… Ezek persze a maximális emelések, ennél lehet kisebbet is emelni, illetve egyáltalán nem szükséges minden játékosnak emelni. Pocket : Holdemnél a kézbe kapott két lap.

Pre-flop: Az osztás és a flop kirakása közti időszak.

Showdown: A játék végén a lapok megmutatása


Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.