Provence lakberendezés és a Shabby chic stílus

Létrehozva: 2013. augusztus 30. | Provence lakberendezés és a Shabby chic stílus bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Édes Otthon igazán…)

A névadó tartomány Provance Franciaország déli részén helyezkedik el. A Provance idillt szerető emberek stílusa a vidéki öntudat, hiszen a Provence szimbóluma egy életérzés. Itt nem csak egy lakberendezési stílusról beszélünk. Egy érzést vált ki belőlünk, amit a meleg családi fészek és a harmónia egyesít! Hamarosan több Provance lakberendezés cikket olvashatsz nálunk, ahonnan a Provance, Country, Shabby Chic hangulatot azonnal haza is viheted, mert Ajándékaink is lesznek!)

A  provance stílust lakberendés szempontból és a Provance hangulatot, meleg színekkel, világos színű, antikolt bútorokkal, provance stílusú konyhabútorral, kőburkolatú falakkal, fapadlóval, illetve égetett kerámia járólapok felhasználásával érhetjük el.

A szép vidékiességet az asztalos és a kovácsoltvas munkák tovább növelhetik. Kiegészítői sokszor, az régies használati tárgyak, melyeknek szinte egyetlen kritériuma a funkció betöltése.
A Provance stílus, gyűjtő fogalomként is használatos, így az angol vidéki, eredetileg country stílust is jelölik vele. Egyik fő jellemzője a nagy provance konyha és a provance étkező, amit a régi parasztcsaládok létszáma és az angol vendégszeretet indokolt.

De van más is! A provance stílusban a természet megjelenítése fontos a provance kiegészítőkben és a részletekben. A Borostyán például klasszikus növény motívum. Tudtad? A hűséget szimbolizálja. A textíliák, mint a provance függöny, provance terítő, provance ágynemű, provance ágytakaró, provance párnák, mind természetes anyagból készülnek. Finom kis hímzéssel vagy horgolással díszítettek. Ez tovább növeli bennünk az otthonosság és a szép otthon fogalmának érzését.

Csak egy levendula növény alkalmas arra, hogy főzéshez vagy levendulaízesítéshez használják lekvárokhoz, szörpökhöz, húsételekhez, az kizárólag a Provance levendula.

Ezt a rövid kis összefoglalót a Provance-ról, azért írtam, hogy bemutathassak Nektek valamit, ami ezt a Provance hangulatú lakberendezési stílust a legművészibb módon képviseli. Szívemnek csücske, ezért most megosztom veletek.

Ha Te is szeretnéd, hogy otthonod Provance hangulatú Shabby Chic meleg családias fészek legyen, hívj vagy írj nekem!

Kreatív lakberendezés a szenvedélyünk | Bauer Marthy Design Stúdió
Lakberendezés tanácsadás | Bauer Marthy Design Stúdió Lakberendezés

Bauer Marthy

Feng Shui lakberendező

06 20 317 8848

www.szeretnivalo.hu

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.