Country stílusú konyha

Létrehozva: 2011. február 17. | Country stílusú konyha bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Country stílus Angliában majd később Amerikában is meghonosodott vidéki stílus. Általában azok választják, akik szeretik a régi idők romantikus, családias hangulatát.

Mivel az angol vidéki élet része a nagycsalád és a gyakori vendégségek, ezért az igazi country stílushoz elengedhetetlen a nagyméretű konyha. Az étkező legtöbbször a konyhában kap helyet, de ha nem áll annyi hely a rendelkezésünkre, lehet külön is.

A stílus ma reneszánszát éli, természetesen némi változással, hiszen ma már a jól felszerelt gépesített konyha elengedhetetlen. A különböző beépíthető háztartási gépek, kaphatóak rusztikus megjelenésben is, ami szépen bele illik ebbe az enteriőrbe.

A konyhabútor anyaga legyen mindenképpen tömörfa, ami lehet dió, tölgy, kőris vagy fenyő. Színe a természetes pácoláson kívül, lehet fehér vagy bármilyen pasztell árnyalatú. Az alsó és felső elem között természetes hatású burkolatot használjunk, ami lehet , tégla, rusztikus gres lap vagy csempe. A fal szakaszokat burkolhatjuk terméskővel vagy dísztéglával. A régies hatást fokozhatjuk még a falakon cuppantott vakolattal, durva mészfestéssel vagy antikolt hatású festéssel. Ne alkalmazzunk spot világítást, helyette a rusztikus stílusú világítótesteket részesítsük előnyben.

Ha igazán stílusosak akarunk lenni, akkor nem hiányozhatnak country konyhánkból a kerámia fűszertartók, falra akasztott konyhai tárgyak vagy a rusztikus étkészlet sem.

Konyhabútor az erősségünk!

info@szeretnivalo.hu

Bauer Marthy Design Stúdió

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.