Christian Louboutin a cipő király

Létrehozva: 2011. június 23. | Christian Louboutin a cipő király bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mint egy mágikus érintés, ahogy Louboutin a szexis cipőivel a nők nyelvén beszél. A hölgyek a világ bármely országában képesek 1000 dollárnál is többet fizetni a luxus lábbelikért. Beyonce, Victoria Beckham és Lady Gaga természetesen hordja, a felháborítóan magas sarkú cipőket és imádják Louboutint. Christian Louboutin úgy tartja, egy szép cipő nem öltözteti, hanem vetkőzteti a nőt. Itt az ideje, hogy bemutassuk nektek otthonait, hol álmodja meg a vörös talpú cipő kreációit, a cipők koronázatlan királya.

A híres tervezők általában az otthonaik kialakításában is igen különcök, és ez most sincsen másképp Loubouton otthonaiban. Nem akármilyen környezet felel meg az ízlésének. A megfelelő inspirációhoz, több féle stílusú és kisugárzású élettérre van szüksége. Ezzel magyarázható, hogy a cipőtervezőnek van egy lakása Párizsban, ami hangulatos, tágas, világos és tele van érdekes bútorokkal. Rendelkezik egy francia kastéllyal és egy egyiptomi házzal is. Franciaországban a kastély egy igazán szép vidéken, több száz éve épült. Minden luxus, kristály csillárok, értékes szőnyegek, művészi fafaragású ajtók és a barokk stílusú bútorok, igazán királyi hangulatot árasztanak, ahol alkothat és egyben pihenhet is, a cipő kreátor. Milyen érzés lehet egy ilyen kastélyban élni, ahol évszázadokon keresztül, grófok, hercegek és királyok éltek. Louboutin ezt a kiváltságot nem a rangjával, hanem tehetségével vívta ki magának.

Christian Louboutin cipő designer 1964-ben született Párizsban. Az iskolát nagyon korán abbahagyta, tizenhat évesen Charles Jourdan cipőtervező műhelyében tanult. Jourden mester egy évben született Coco Chanellel és az első világháború után nyitotta meg első üzletét, amely hamarosan virágozni kezdett.

A fiatal Louboutint elkápráztatta a párizsi revük világa, a táncosnők könnyed eleganciája melyek cipőit, a kezdetekben inspirálták. 1979-ben felháborítónak tartotta, hogy egy tábla figyelmeztette az arra járó hölgyeket, hogy ne karcolják össze, az egyik párizsi múzeum padlóját. Fanatikus kísérletekbe kezdett, különböző cipő talpakat fejlesztett ki. Karrierje a Chanel-nél majd az Yves Saint Laurent-nél folytatódott, míg 1991-ben végre révbe ért. A vörös cipőtalp ötlete egy Chanel divatbemutatón fogant meg. Az egyik manöken körme pirosra volt festve, és Louboutin azonnal befestette a cipő talpát, ezzel megalkotva saját védjegyét. Christian Louboutin nagyon ért a nők nyelvén. Tisztában van vele, hogy egy nő magabiztosnak és szexinek érzi magát egy magas sarkú cipőben, ezért cipőinek sarokmérete általában 12 centiméternél kezdődik.

A 47 éves párizsi születésű cipőtervező még harminc éves sem volt, amikor a nevét viselő cipőmárkát már státuszszimbólunként tartották számon. Az amerikai Luxury Institute felmérése alapján 2008-ban ez a márka volt a legkeresettebb a gazdag amerikai nők körében. Louboutin szerint a cipők megtervezésekor elsősorban a képzelőerő a fontos. Ezért is van az, hogy cipőinek az extra magas sarok, az alapkövetelménye. A nők, szívesen meg tanulnak újra járni, egy Louboutin cipő és az extra elegancia kedvéért.

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.