Gyönyörű Görög örökség

Létrehozva: 2011. június 30. | Gyönyörű Görög örökség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy díjnyertes athéni és londoni építész iroda a Divercity álmodta meg, ezt a lenyűgöző nyári pihenőhelyet. Mit is mondhatnék? Csodálatos kortárs formatervezés, hivatkozva a gyönyörű görög örökségre.

A 13. századi kastély Monemvasia, eredetileg egy sziklás szigetre épült, de ma már út köti össze a közeli parttal. A Bizánci Birodalom idején vált jelentős erődítménnyé, fontos támaszponttá, amely híres volt bevehetetlenségéről. Az újgörög történelemben is hatalmas jelentősége volt.

A város az elkövetkező évszázadokban a Bizánci Birodalom fontos erősségévé, sőt mentsvárává vált. Az el szlávosodó Peloponnészoszi-félszigetet visszahódító bizánciaknak, támaszpontjaként szolgált. Az erődítmény sokáig bevehetetlen volt, számtalan arab és az 1147-es normann támadási szándéknak is ellenállt. Azt mesélik, hogy a fellegvárban volt egy búzamező, amely a ciszternákkal együtt, lehetővé tette 30 várvédő túlélését, akár évekig is.

A Divercity szándéka, hogy munkájukkal erősítsék a csodaszép görög nyaraló helyeket a jövőben, Mykonos és Santorini is ezek közé tartozik majd.

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.