Mediterrán hangulatban

Létrehozva: 2014. szeptember 5. | Mediterrán hangulatban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pasta al pesto

Igaz szeptembert írunk de a meterológiai előjelzések szerint Indián nyár lesz a hétvégén! Ezért a legegyszerűbb módja, hogy nyári frissességet és a mediterrán íz világot az asztalra varázsold a vacsora vendégeknek a Pesto!

A nyári melegben vagy bármikor rövid idő alatt elkészíthető olasz finomság ízletes ebéd vagy Pesto vacsora garantáljuk, hogy hosszú időre jó barátokat szerez neked. Ez a krémszerű fűszerkeverék eredetileg bazsalikom, fokhagyma és oliva olaj, Pesto alla Genovese Olaszországból származik. A név maga is arra utal, összezúzott fűszernövények és egyéb összetevők. A zöld pestot, használhatod tésztákra, pizzára, grillezésnél húsokhoz és zöldségekhez, finom falatokhoz előételként, salátákhoz, hal fűszernek, olasz zöldség leves alapnak és még számtalan ínyenc variációban.

Hagyományosan a pesto mozsárban készül, de a turmixgép is megfelelő erre a célra. Sokféle ízesítésben szeretik az olaszok, most megmutatjuk a legegyszerűbb változatot, amit kedvedre felturbózhatsz a finom friss, nyári alapanyagokkal.

Pesztós tészta

Elkészítés

Az összeaprított fokhagymát és a bazsalikom leveleket, zúzd össze a mozsárban vagy a turmixgépben. Add hozzá az extra szűz oliva olajat, a sót és a frissen őrölt borsot. Legvégül a reszelt Parmigiano vagy Grana Padano sajtot. A sóval bánj óvatosan, mert a sajt is sós. Ha szeretnéd még fokozni a mediterrán ízeket, tegyél a mozsárba fenyőmagot, amit először egy kicsit megpirítottál. A kifőtt tésztával keverd össze a pestot és reszelj rá még a finom sajtból.

Kínálhatod a pestot, oliva olajon megsütött apró kenyérszeleteken, előételnek is. Jó étvágyat kívánunk!

Bevásárló lista 4 személyre

4 marék bazsalikom

3-4 gerezd fokhagyma

1 csésze extra szűz oliva olaj

1 csésze reszelt Parmigiano vagy Grana Padano sajt

Só ízlés szerint, frissen őrölt fekete bors

1 marék fenyőmag

Tudtad?

Ha eddig, azt hitted a fenyőmag mókus eledel tévedtél, mert már az ősember is a mandulafenyő magvait fogyasztotta! A fenyőmag íze megpirítva jön ki igazán, legegyszerűbb száraz serpenyőben megsütni. Az olaszok pinolinak hívják. Az íze kicsit hasonlít a dióéhoz, ha nincs fenyőmagod a spájzban, nyugodtan helyettesítsd dióval.

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.