Úttörő a modern kertépítésben

Létrehozva: 2015. március 1. | 2 hozzászólás

Az ősidők óta ismert 5000 éves gyógymód a talp bizonyos pontjainak stimulálása, masszírozása gyógyítja a szervezetet, csillapítja a fájdalmat, és az egész testet jobb energiaáramlással látja el. Ma a természetes gyógyulás újra felfedezésének korában ismét nagy érdeklődés övezi a természetgyógyászat egyik legkomolyabb ágát, a talpreflexológiát. Sokan vannak, akik szeretnek mezítláb járni a kertjükben és nem is gondolják, hogy evvel mennyi jót tesznek az egészségük megóvása érdekében. Láb chi mindenkinek!

A talp reflexzónáinak masszírozásával hatással vagyunk a velük kapcsolatban álló szervekre. Egy szerv helytelen működése észrevehető a talpon a megfelelő zónában jelentkező érzékenység, lerakódás vagy egyéb elváltozás formájában. A talpon nemcsak idegvégződések találhatóak, hanem a testet behálózó energiapályák úgynevezett meridiánok is itt végződnek. Testünk akkor működik egészségesen, ha benne az energia szabadon áramlik, és eljut minden sejthez. Amikor az áramlás valahol valamiért elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, ami ha tartósan fennáll, a szerv meg betegedhet. De problémát okozhat az is, ha testünk valamely részén torlódik az energia. A talp zónáinak ingerlésével a szervezetben áramló energiára tudunk hatni. Meg tudjuk szüntetni a szervek energiahiányát vagy többletét, ezáltal egész testünkben újra szabadon áramlik a kiegyensúlyozott működéshez szükséges energia. A masszázs serkenti a vér és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és így erősíti az immunrendszert. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, oldja a testi-lelki feszültséget, és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Mivel a talp idegvégződésekben gazdag, így a központi idegrendszerre is hatást gyakorol. A talpmasszázs tehát, energetikai harmonizáló hatást vált ki, mellyel mozgósítja a szervezet öngyógyító erejét.

A testi-lelki feszültség, az egészségtelen életmód és táplálkozás következtében a szervezetben kialakult energiablokkok miatt a sejtek anyagcseréje, ezáltal az egyes szervek, szervrendszerek működése nem megfelelő. Salakanyagok szaporodnak fel, amelyek nem tudnak távozni a szervezetből, ezért lerakódnak a talp megfelelő zónáiban. A lerakódások állagából és minden más elváltozásból következtetni lehet az adott szerv betegségének jellegére, fennállásának idejére. Kezdetben a zóna érzékenysége, enyhe fájdalma, később kocsonyás, majd félkemény gríz- vagy rizsszemszerű állaga, végül a kemény szemcseszerű lerakódások betegségre utalnak. A talpmasszázs célja az elváltozások eltüntetése, és ezzel a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindítása.

A mezítláb járás hatékonyságai:

  • beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait
  • serkenti a vérkeringést
  • erősíti az immunrendszert
  • elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből
  • fájdalomcsillapító hatású
  • oldja a testi-lelki feszültséget

A talp olyan központi helyet jelent az emberi szervezetben, ahonnan a stimulálás segítségével gyógyító hatást lehet kiváltani a kapcsolódó szervben.

Az aktív zónák ingerlésével a testünkben áramló életenergiára hatunk, így az energiatorlódást vagy energiahiányt egyensúlyba hozhatjuk.

A szervezet öngyógyító erőit mozgósítja, az energia akadálytalan áramlását teszi lehetővé, serkenti a vérkeringést, a sejtanyagcsere felgyorsul, ezáltal a méreganyagok, salakanyagok könnyebben kiürülnek. Serkenti a nyirokkeringést és ezzel az immunrendszer is erősödik. Szabályozza a belső elválasztású mirigyek működését. Fájdalomcsillapító és feszültség oldó hatású.

Gyógyító kertet, amit a kínaiak „sétáló kavicsok-nak” hívnak, megvalósíthatjuk a saját kertünkben is. A kerti gyalogutak, a kerti grill előtt vagy kerti tó körül nem csak szemet gyönyörködtető látványt nyújt a kavicsmozaik burkolat. Most már tudjuk, hogy egészségünk megőrzése érdekében többet is tehetünk, mint szép kerteket építünk. Egy ilyen kavicsokkal kirakott kerti ösvény vagy díszítő burkolat, ha cipő nélkül, mezítláb sétálunk rajta, segít szervezetünknek az energia jótékony áramlásában, amivel az öngyógyítás mechanizmusa azonnal beindul. Ahol nyomásra érzékenyebb, netán fájdalmas pontokat érzünk, a talp térképéről lehet megnézni, milyen belső szervünk jelzőrendszere ez. A talpideg ugyanis soha nem téved. Előre jelzi, ha például a májunk túlterhelt, ha a tüdőnkben túl sok a lerakódott szennyeződés, ha a szemünk, fülünk, orrunk gyulladt, akár az allergiától és ilyenkor lényegesen enyhébb lefolyással orvosolhatjuk a bajt. A talp megfelelő érintkezése a talajjal már fél egészség.

Amit cserébe kapunk, fiatalos jó közérzet, stressz mentes boldog napok, egészséges élet és egy gyönyörű harmonikus kert.

Kellemes sétákat kívánunk!

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretne Ön is gyógyító kertet az otthonában, hívjon vagy írjon nekünk bátran!

Feng Sui kert, Modern kert, Mediterrán kert

http://www.szeretnivalo.hu/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/szolgaltatasok/kerttervezes-kertepites/

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.