Húsvéti sonkás-sajtos finomság

Létrehozva: 2013. március 30. | Húsvéti sonkás-sajtos finomság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Meglepünk benneteket egy nagyon finom Húsvéti finomsággal! Egyszerű és nagyszerű, garantáljuk, hogy egy morzsa sem marad…)

Húsvéti sonkás-sajtos finomság
Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg élesztő
3 dl tej
1 ek cukor
1 ek só

Töltelék:
10 dkg sonka
1 pohár (kicsi)tejföl
10 dkg sajt
fél fej vöröshagyma

Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt jó előre bemelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt alaposan átgyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánunk!

sajtos-sonkás finomság

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.