
Tombol a meleg, itt van a fagylalt szezon. Minden otthonban szeretik ezt a jeges finomságot és a nyári nagy melegben, korlátlan mennyiségben fogy belőle. Ezért, most bemutatunk egy jól bevált, gyümölcsös házi fagylalt receptet, ami fagyi gép nélkül is pillanatok alatt elkészíthető. Csak azt kell türelmesen kivárni, amíg a fagyasztóban jegesre dermed a hűsítő édesség és már kanalazhatod is.
A házi fagylaltnak nincsen párja.:-)
Házi fagylalt

Elkészítés
A hozzávalókat turmixgépben keverd össze, majd a fagylaltkrémet rakd dobozokba és fagyaszd le. Ha dúsítani szeretnéd, tehetsz bele 10 dkg mascarpone krémsajtot, de akkor ennyivel kevesebb gyümölcs kell bele. A gyümölcs lédússágától függnek az arányok, ezért ha úgy látod, kell még bele valamelyik összetevőből, kísérletezz bátran, elrontani ezt a fagyit nem lehet! 🙂
Egy szép fagylaltos kehelyben, ropogós ostyával, tejszínhabbal, friss idény gyümölcsökkel tálald. |
|
Bevásárló lista 4 személyre
35 dkg gyümölcs
Eper, málna, meggy, ribizli, sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye bármilyen friss gyümölcs.
2 dl habtejszín vagy joghurt (vagy fele-fele)
10 dkg porcukor |
|
Tudtad?
A jeges édességet már több mint 5000 éve nyalja az emberiség. Az ősi Kínában és Nagy Sándor korában is fogyasztottak fűszeres, gyümölcsös havat. A fagylalt azonban reneszánszát a 19. században, Párizsban érte el és innen indult világhódító útjára. Nálunk először a Vörösmarty téren 1840-es években volt kapható.
|