Itt a Piros

Létrehozva: 2011. január 20. | Itt a Piros bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A piros szín a lakberendezésben, sok mindenre felhasználható. Különböző tárgyak kiemelésére, mint fókusz pont, vagy a koncentráció fokozására egy helységben.

Tudtad? Hogy, a kelesztett tészta, hamarabb kel meg, ha egy piros kockás konyharuhával teríted le. Vagy ha, lázas beteg van az otthonodban, semmiképp ne takard be, piros takaróval, mert fel mehet a láza.

De az is tény, aki szereti a piros árnyalatait, abban van kurázsi és lendület. Itt van néhány példa erre a megoldásra, azoknak is akik, eddig figyelmen kívül hagyták a piros szín pozitív hatásait.

A színek palettáján a piros fontos szerepet tölt be önmagában és kevert árnyalataiban egyaránt. A feng shui lakberendezésben a piros a tűz elem színe, ezért kellő körültekintéssel a megfelelő helyeken és mennyiségben szabad használni. Erre a színre igaz: a kevesebb, néha több! Nagyobb felületeken, például falakon használva igen intenzív, vibráló hatást érhetünk el. Nem véletlen, hogy a színházak drapériái vagy a fogadó szőnyegek egy exkluzív üzletben, pirosban vagy annak árnyalatiban pompáznak. Már az első benyomás drámai, ugyanakkor felemelő.

Képek: Internet

Bővebben: Bauer Marthy Design Stúdió | Publikáció | Energiaszint növelők otthonra

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.