Kényelmes, szundikálós?

Létrehozva: 2011. március 27. | Kényelmes, szundikálós? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lakberendezési praktikák a legkényelmesebb kanapé kiválasztásához.

Egy kanapé akkor igazán kényelmes ha, megfelelő az ülő mélysége. Ez a távolság az ülőfelület és a háttámla közötti szakasz. Akkor megfelelő egy kanapé, ha ez a mélység, megegyezik a combotok hosszával.

Fontos az ülőfelület magassága is, ami kb. 45 cm. Kosarasoknak és magas embereknek, ez igen „karcsú”.

Szempont lehet még a háttámla. Manapság többféle stílusban kaphatóak, levehető párnás kanapék. A párnás darabok előnye, hogy levéve egyből heverőként is használhatjátok, a fix háttámlásoknak viszont, jobb a tartása.

Ha a kanapét alvásra is használjátok, legfontosabb az, hogy kényelmesen elférjetek rajta. Kérdés, hogy mindennapos alvásra használjátok, vagy csak vendégágynak? Egy személyre kell, vagy kettőre? Ha két személyben gondolkozol, akkor nyilván a kihúzhatós kanapék között kell keresgélned.

Ha a mindennapos alváshoz kell a kanapé, feküdjetek rá mindketten, forgolódjatok kicsit, nézzétek meg, hogy elfértek-e rajta kényelmesen.

Ha ez megvan, jöhet az alvásteszt!

Figyeljétek meg egymást, fekvő helyzetben, hogy megfelelően tartja-e a gerincoszlopot. A vállaknál és a csípőnél besüpped-e annyira, hogy a gerincoszlop egyenes marad, oldalt fekve is. Hanyatt és hason fekve, ennek nincs különösebb jelentősége, de ott is fontos, hogy elég rugalmas legyen, ugyanakkor ne legyen olyan kemény, hogy az legyen az érzésetek, mintha egy deszkára feküdtetek volna.

Vendégágyként ez kevésbé fontos szempont, hiszen csak alkalmanként lesz használva, de azért ügyeljetek a vendégetek kényelmére is!

Ha a nyitható kanapé mellett döntesz, a legfontosabb az, hogy próbáljátok ki, milyen könnyű lesz majd, a szerkezetet mozgatni. Ne érjétek be azzal, hogy az eladó majd megmutatja.

Ezt, ki kell próbálni…!

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.