Nyári hűsítő koktélok

Létrehozva: 2017. augusztus 1. | Nyári hűsítő koktélok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az első saját koktél, miért ne lehetne tökéletes! Most bemutatjuk a nyár legnépszerűbb koktéljait, amit bármikor elkészíthetsz könnyedén, ha fel akarod dobni a hangulatot. Minimális ráfordítás, maximális élvezet!

Hogy könnyen megjegyezd a koktél recepteket, a mennyiségeket arányokban adtuk meg, így bárhol és bármikor villanthatsz mixer tudományodból.

Egészségedre!


Bellini

Hozzávalók: 3 rész pezsgő, 0,5 rész cukorszirup, pici citromlé, 2 rész pépesített őszibarack.

Öntsd az őszibarack pürét a lehűtött pezsgős pohár aljába, add hozzá a frissen facsart citromlevet és a cukorszirupot majd öntsd fel pezsgővel. Óvatosan keverd össze és díszítsd őszibarack szeletekkel.


Cosmopolitan

Hozzávalók: 3 rész Vodka, 0,5 rész Triple Sec vagy Cointreau, fél citrom frissen facsart leve, 2,5 rész málna vagy áfonya lé.

Önts jeget a shakerbe és tedd bele a hozzávalókat. Rázd jól össze, majd szűrd előhűtött koktélos pohárba. Díszítsd citrom karikával.


Long Island Ice Tea

Hozzávalók: 0,5 rész Gin, 0,5 rész Vodka, 0,5 rész Rum, 0,5 rész Triple Sec, 0,5 rész cukorszirup, 1 citrom frissen facsart leve.

Tölts fel a shakert jéggel, majd add a hozzávalókat a megadott sorrendben. Jól rázd össze és szűrd át egy magas pohárba, töltsd fel colával ízlésed szerint. Díszítsd citromszeletekkel.


Manhattan

Hozzávalók: 1,5 rész kiváló minőségű Bourbon whisky, 0,5 rész édes vermut, 1 teáskanál Angostura.

Tölts a shakerbe a jeget és öntsd hozzá az összetevőket. Jól rázd össze, majd egy whiskys vagy koktélos poharat tölts meg jéggel, és szűrd rá az italt. Díszítsd a narancshéjjal.


Martini

Hozzávalók: 2 rész Gin, 1 rész száraz Vermut, olajbogyó.

Hideg keverő pohárba, jégkockákkal keverd el az összetevőket. Olajbogyóval és citromhéj spirállal díszítsd.


Margarita

Hozzávalók: 2 rész kiváló Tequila, 1 rész Triple Sec vagy Grand Marnier, 1friss lime leve.

Sok jéggel rázd össze az összetevőket a shakerben. Készíts só peremet a koktélos pohárra, majd szűrd bele a koktélt. Díszítsd lime darabbal.


Mojito

Hozzávalók: 3 rész fehér Rum, 1 rész Angostura, 1 rész frissen facsart citromlé, 1 rész cukor szirup, 8-10 mentalevél, 3 rész szódavíz.

Rakj a pohárba mentaleveleket, öntsd hozzá a cukor szirupot és a lime levét, majd töltsd meg jéggel. Tedd bele az összetevőket és egy kanál segítségével kissé törd össze a mentaleveleket, majd öntsd fel szódavízzel. Díszítsd lime szeletekkel és szívószállal.


Tequila Sunrise

Hozzávalók: 3 rész Tequila, 0,5 rész Grenadine, 4-5 rész frissen facsart narancslé.

Töltsd meg a poharat félig jéggel. Öntsd bele a tequilát és a narancslét, majd keverd össze. Óvatosan add hozzá a grenadint és várd meg, míg a pohár alján leülepedik. Díszítsd narancs karikával és koktél cseresznyével.


Daiquiri

Hozzávalók: 2 rész fehér Rum, 0,5 rész lime leve, teáskanál cukor szirup, jégdara.

Töltsd a jégdarát a shakerbe és öntsd bele a hozzávalókat. Rázd össze és szűrd az előhűtött koktélos pohárba. Díszítsd lime karikával vagy lime héj spirállal.

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.