Színterápia 1. rész

Létrehozva: 2011. március 21. | Színterápia 1. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Piros és a Gyökércsakra

A piros szín az alap csakrával van kapcsolatban. Összefüggésben a gerinccel, csípővel és a lábakkal, plusz a vesékre és a hólyagra van hatással. Ez egy meleg, serkentő szín és gondolat, hogy az akaraterődet és bátorságodat erősítse. Ez a szín segít, alacsony vérnyomás esetén és erőt ad ha, enerváltak vagyunk.

A gyökércsakra energiarendszerünk irányítója. Az életerő forrása, az érzelmi és fizikai egészségünk alapja. A biztonságérzetünk megteremtése is ide tartozik és olyan alapvető szükségletek kielégítése, mint az evés, ivás, alvás a munkánk vagy a testmozgás. A gyökércsakra energiáját a gerincoszlop végén, a farok csontnál lehet érzékelni.

Használd a piros színt a következő esetekben.

  • Ha mindig fáradt vagy.
  • Bizonytalanság érzése gyakran kerít hatalmába.
  • Hétköznapi gondok terhelnek le, mindennap.
  • Félelmeid vannak a kudarctól.
  • Ha hiányzik terveid végrehajtásához az erő.
  • Többször passzív vagy, esetleg depresszió gyötör.

Piros színt díszítő elemként, gyakran használnak éttermek, konyhák, ebédlők, mert ez a szín, növeli az étvágyat! Aktív területeknél a lakberendezésben, mint a nappali szoba, energiákat lendít fel. A piros, a szenvedéllyel van kapcsolatban. A piros a tűz és az erő színe. Nagyon energikus, valóságos energiabomba, mely emeli a vérnyomást és döntésre serkent. Magyarul az energikus élet színe. Világosabb árnyalatai az érzékenységet, a szenvedélyt jelképezik, míg a sötétebbek az akaraterőt, a dinamizmust és a bátorságot sugallják. A használatánál érvényes az a szabály, hogy a kevesebb néha több.

A piros negatív hatásai: agresszivitást válthat ki, indulatossá tehet, magas vérnyomást idézhet elő, ha túlsúlyban van.

Tipp!

Használd a pirosat, a lakberendezési kiegészítőkben. Szőnyeg, függöny, csempe, festmény, ágytakaró, ágynemű, lámpabúra, kerámiák, kaspók, székhuzat, párna, terítő. Az öltözködésedben is jó hasznát veszed: cipő, nyakkendő, kendő, táska, esernyő, ékszerek.

Videó

[tube]Oq53FrDNLxE[/tube]

Havasi Balázs zenéje és a videóban látható képi elemek, színek hűen tükrözik a gyökér csakra impulzív jellegét és hangulatát

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.