Összenyitott terek pro és kontra

Létrehozva: 2011. március 13. | Összenyitott terek pro és kontra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyre nagyobb az igény arra, hogy egy modern házban a terek, ne különüljenek el egymástól válaszfalakkal, hanem a tér legyen légies és tágas. Megvalósítható ez a kívánalom, abban az esetben, ha már a háztervezés korai fázisában merül fel a gondolat.

Vannak helységek természetesen, amik kivételt képeznek ez alól, de van, amikor még a fürdőszoba is a tér szerves részévé válik. Persze ezt csak azoknak ajánljuk, akik elég bátrak ahhoz, hogy az intim zónájukat is feláldozzák a tágas tér érdekében. Előnye mindenképpen az, hogy a lakás bármely pontjáról figyelemmel kísérhetjük a családi eseményeket.

Egy ilyen kialakítású otthonban, sokkal kevesebb a bútor, mint egy szokványos házban. Zavaró lehet a hatás a sok bútortól, mivel a szellősség elveszik. Jól átgondolt lakberendezési koncepció kell hozzá, ami ezt a feladatot megoldja. Mivel minden egy térben van, ezért az utolsó négyzetcentiméterig át kell gondolni a felhasználandó anyagokat, színeket, bútorokat és kiegészítőket. Az előnye, hogy minden összefügg mindennel és ettől harmonikus otthonban érezhetjük magunkat.

Mivel kevés lehetőség nyílik az elvonulásra, ezért a zajok és a szagok elkerülhetetlenek. A TV, telefonbeszélgetés, zene, gyerekek hancúrozása, a vacsora illata, mind egy térben landol. Egy komoly szagelszívó berendezés, megszüntetheti a nem kívánatos szagokat a házban. Előnye az lehet, hogy mindig be tudunk kapcsolódni az aktuális eseményekbe, persze ha erre igényünk van.

Egy ilyen otthonban kevesebb lehetőségünk van arra, hogy feltegyük a képeket a falra, vagy utólag felfúrjunk egy polcot. Mivel nincsenek válaszfalak, ezért sokkal kevesebb a függőleges falfelületünk. Viszont világos és tágas terünk van, ahová beárad a természetes napfény, amitől mindig feltöltődhetünk mi és a pénztárcánk is, mivel sokkal kevesebb lesz a villanyszámlánk.

Fotók: Solid Frog

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.