2011 Szín Trend I.

Létrehozva: 2011. február 16. | 2011 Szín Trend I. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az év színe 2011-ben a Lonc és a Wasabi

Hazánkban is igen kedvelt, színes évelő kúszónövény a Lonc, amely akár 5 méter magasra is megnőhet, és fantasztikus látványt nyújt nyáron a kertekben. A búbos lonc vagy más néven loniceria egy gyönyörű, bár kissé agresszív kúszó növény. Magassága elérheti akár az 5 métert is, így érdemes nagyobb házfalak vagy kerítések mellé ültetni. Virágzási ideje májustól egészen augusztusig tart, szinte egész nyáron át tart a virágözön. Virágai füzérekben nyílnak, illatosak, lilás piros színben tündökölnek.

Nagyon szép és energikus szín, a Lonc. Jól kombinálható más színekkel, de most a szín mélységre és a struktúrára is figyeljünk. Ennél a színnél ugyanis előfordulhat az, hogy hol pirosasnak, hol pedig lilásnak tűnik.

Szép kombináció, a lonc szín pasztell beige színekkel, barnával, lilával, kevés sárgával és a fehérrel.

A zöldek közül a Wasabi zöld, ami megfelel a lonc párjának. Tiszta, természetes és tele van energiával. Az érzés, amit kapunk a két szín kombinációjával, hogy behozza a természetet az otthonunkba. Friss és pozitív!

A Japán vízitorma, vagy zöld torma neve wasabi. A torma maga egy világoszöld színű gyökér, japánban is nagyon drága. Természetesen frissen reszelve az igazi és igazán erős, de Japánon kívül meg kell elégednünk a tubusos kiszereléssel.

A Wasabi zöld, már tett néhány kísérletet az újjáéledésre, amikor a 60-as 70-es években az Avokado zöld, hódította meg a világot. Egy semleges színű enteriőrt is képes, fel- tölteni energiával a Wasabi zöld.

Lehet, hogy most ezek a színek, így elsőre, egy kicsit a retró hangulatát juttatják az eszünkbe. Megnyugtatok mindenkit, semmiképpen nem arra hajlik ez a színvilág ma már. Nem akarja a régi eszméket ajnározni, sokkal inkább a megújulást ígéri!

New York Fashion Week 2010 végén, bemutatta a Páva kék színt is, mint egy erős befutót 2011 évre. Azt gondolom, ez egy globális szín. A színek ereje és üzenete olyan, mint a zene. Mindenki számára érthető és ugyanazt az érzést váltja ki belőlünk, mindegy milyen nyelvet beszélünk. Persze az egyéniség, és emocionális hatások miatt vagy szeretjük, vagy ki nem állhatjuk azt a bizonyos színt. Mégis azt gondolom, senki sem zárkózzon el, a színektől a lakberendezésben, hanem inkább mértékkel, kis mennyiségben használja. 2011 a család és a fiatalok éve, amikor a világ foglalkozik a természettel, a vizeinkkel, az energiatakarékossággal, és az egészséges életmóddal. Most már tudod, hogy ez sem egy véletlen színválasztás, a designerek részéről!

Boldog Színes 2011-es Évet!

folyt.köv.

Fotók forrása: Internet

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.