A Sejtelmes Egzotikus

Létrehozva: 2010. október 26. | A Sejtelmes Egzotikus bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az európai embert, mindig lenyűgözték az egzotikus országok. A finom fűszeres illatok, az egzotikus bútorok és a puha selymes kiegészítők, a sejtelmes fények, együttes hatása az érzékeinkre, rendkívül izgalmas légkört teremtenek.

Akik szeretik az extra kényelmet és a luxust, biztosan találnak ebben a lakberendezési stílusban.

Az Egzotikus stílus jellemzője, hogy természetes anyagokat használ. A bútorok mindig, tömör trópusi fából készülnek. Színük mahagóni, wenge, teak, sucupira, beuken, purperhart, panga-panga, padouk, mutenye.

Az egzóta alapanyagok: a Távol-Kelet, Afrika, Közép és Dél-Amerika erdei adják. A távol-keleti őserdők nagyon gazdagok fafajokban, az őslakosság évezredek óta ismeri és használja ezeket a fákat. A kitermelés hosszú évek, tradícióira épül. Ezzel szemben Afrika nem rendelkezik tradíciókkal a fakitermelésben, az afrikai fakitermelés csak a 19. században Afrika gyarmatosításával indult meg.

Ezek a bútorok letisztult vonalvezetésű, különleges formájú, tömör trópusi fából készült, bútordarabok.

Ami ebben a lakberendezési stílusban még erőteljesen megjelenik, a fémből vagy természetes anyagból készült finom megmunkálású lakberendezési tárgyak. A színes üveg, vagy rizspapír lámpák, a selyem ágytakarók, szőnyegek, a színes szövetek, és a kelmék lágysága, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az enteriőrt egzotikus aura lengje körül.

Az anyag használat nagyban függ attól, hogy melyik ország áll szívünkhöz legközelebb. A kedvenc országunk tipikus stílus jegyei, hozhatják hozzánk igazán közel a megálmodott enteriőrt. Keverni nem ajánlatos a marokkói stílust pld. az indiaival. Az egyikben a mennyezet díszítettsége és a csempék, színes mozaikok kapnak hangsúlyosságot. A másikban pedig, a lágy esésű finom kelmék, textíliák és változatos erős színek kombinációja dominálnak inkább.

Ennek az irányzatnak meg van, azaz előnye, hogy nem feltétlenül kell, hogy minden helységünk ezt a stílust képviselje. Válasszuk ki az adott színteret, ahol ezt leginkább szeretnénk. Legyen az a fürdőszoba, hálószoba vagy akár a szauna. Biztos kikapcsolódást és feltöltődést ígér.

Nemsokára JÖN. Divatos Modern

.

Bauer Marthy Design Studió

Comments are closed.